Петро Порошенко: нинішня влада не передбачила індексацію пенсій, яку ми запровадили кілька років тому

Уряд Зеленського вперше за останні роки не передбачив коштів для індексації пенсій, які були запроваджені ще за президентської каденції Петра Порошенка. Про це п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» заявив у відеозверненні.

«Кілька років тому наша команда розробила системний закон, який передбачає щорічне автоматичне збільшення пенсій мільйонам пенсіонерів. Це має відбуватися 1 березня кожного року. Президент і одноосібно сформований ним Уряд знехтували законом та інтересами людей. Вони не передбачили належних коштів у бюджеті. Вони не ухвалили відповідної постанови Кабміну. Вони не віддають пенсіонерам гроші, які належать людям по праву. Вони нехтують інтересами найбідніших, хоча обіцяли «кінець епохи бідності», – наголосив Порошенко.

Він також звернув увагу на те, що недолуга економічна політика нової влади призвела до різкого погіршення бюджетних показників. «За рік ця влада доторгувалася, що нічим решту давати. Зароблене попередниками влада і президент витратили, а для нового нічого не зробили. «Європейська Солідарність» вимагатиме від  так званих слуг народу якнайшвидше подати та схвалити зміни до бюджету 2020 року і провести обов’язкову індексацію пенсій. Треба просто виконати закон», – зазначив Петро Порошенко.

Попри військову агресію та розкрадену після втечі Януковича державну казну команда Порошенка не тільки вивела країну з кризи, а й щороку підвищувала соціальні стандарти і залишила наступникам економіку, що зростала, – нагадав п’ятий Президент.

«Час обіцянок сплив 21 квітня минулого року. А зараз настав час звітувати за рік при владі. А звітувати нема чим. Некомпетентне керівництво шукає цапа-відбувайла. І прізвище людини, яка сидить в кріслі прем’єр-міністра, не має жодного значення. Кого до нього не притули, все рівно буде Зеленський. Коли взявся за гуж – не кажи, що не дуж. Зосередивши у своїх руках абсолютну владу, має нести і абсолютну відповідальність за все. В тому числі за обман пенсіонерів і за не проіндексовані пенсії», – підсумовує Порошенко.