На Волинь прибув перший віцепрем’єр Степан Кубів

Голова «Європейської солідарності» Волині, кандидат в депутати Верховної Ради Іван Мирка зустрівся із першим віцепрем’єр-міністром України Степаном Кубівим, який приїхав на Волинь 18 липня. Найперше, що помітив та позитивно оцінив віцепрем’єр , – нещодавно відремонтовану об’їзну дорогу Луцька, яка проходить через село Рованці.

Її ремонт відбувся якраз у той час, коли департаментом інфраструктури Волинської ОДА керував Іван Мирка.

«Ми гарно співпрацювали із головою Боратинської ОТГ, коли планували ремонт об’їзної. Треба було до бюджету зробити правильну проектну документацію. Багато сільських голів не чують і вірять, а Сергій Яручик повірив в децентралізацію. Вони виготовили проектно-кошторисну документацію, відбулися тендери і, як тільки зійшов сніг, ми приступили до ремонту дороги», – розповів Іван Мирка.

У селі Боратин Луцького району віцепрем’єр відвідав місцевий ФАП. Разом із заступником голови Волинської ОДА Денисом П’ятигорцем, головою Луцької РДА Тарасом Яковлевим та кандидатами у народні депутати Іваном Миркою та Юрієм Моклицею Степан Кубів поспілкувався з місцевими мешканцями. Обговорили впровадження медичної реформи, важливість завершення децентралізації та економічну спроможність боратинської громади.

«Державний фонд регіонального розвитку – це класний інструмент, який треба робити. Багато залежить від майбутніх депутатів, тому я раджу громадам підписати з ними контракти… Ще одне питання – державно-приватне партнерство. Бізнес, який приходить в села, перші три роки не повинен платити кошти, які заберуть наверх. Це речі, які потрібно робити, і які в силах депутатів», зауважив Степан Кубів.