Волинська “Солідарність” взяла участь у заходах до Дня пам’яті та примирення

8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення. На Меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку волинське духовенство відслужило панахиду за всіх, чиє життя забрала Друга світова війна.

Перед панахидою активісти територіальної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» дарували жителям обласного центру символи свята – квіти маку. Червоний мак – не лише європейський, але й український символ скорботи про Героїв, які загинули у двох кровопролитних війнах минулого століття, це символ пам’яті про тих, хто загинув на Сході України у боротьбі за її сучасну незалежність.

“Вже не вперше 8 травня по-європейськи разом з усім світом ми вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в ІІ світовій війні. Важливо пам’ятати причини, які призводять до світових трагедій. Всі вони починаються з людських вад, таких як байдужість та нетерпимість”, – вважає голова волинської “Солідарності” Іван Мирка.

Після молитви усі присутні на Меморіалі схилили голови в хвилині мовчання. На знак вдячності всім, хто в різні роки віддав своє життя за долю України, до підніжжя пам’ятника невідомому солдату поклали квіти.