Волинська «Солідарність» вшанувала пам’ять привселюдно страчених у 1945 р. вояків УПА

«Знання історії і нагадування пам’яті про різні події дозволяють кожному українцю не забувати те, що може трапитися, коли нехтувати цінностями такими як свобода, прагнення до незалежності. Це пропагувала в різні часи і Українська повстанська армія», – наголосив голова волинської «Солідарності» Іван Мирка під час вшанування пам’яті волинських упівців В’ячеслава Новосада та Антона Мельничука.

На панахиду біля меморіальної дошки страченим упівцям зібралися також представники волинського братства УПА, політв’язні та студенти медичного коледжу.

Як відомо з історії, саме поблизу луцького медичного коледжу 18 січня 1945 році московські окупанти привселюдно повісили вояків УПА В’ячеслава Новосада та Антона Мельничука на Ринковій площі з метою залякати волинян.

«Ці хлопці, яких ми вшановували сьогодні, – ще одне нагадування українцями, хто ми, за ми боремося і з якої сторони чекати ворога.

Історія завжди повторюється і про неї не варто забувати. Ті нації, які про неї пам’ятають, з появою політичних труднощів опираються на набутий досвід.

В 1917 році українська революція допустила багато помилок, що врешті-решт призвело до розпаду Української Держави через внутрішні суперечки. Ми повинні єднатися навколо ідеї, а вона у нас одна – Українська соборна самостійна держава», – сказав Іван Мирка.

DSC_0133 DSC_0130 DSC_0126