У Шацьку відзначили Міжнародний день людей з особливими потребами

Відзначення Міжнародного дня людей з особливими потребами – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими можливостями, які потребують захисту та підтримки.

47427693_719160368461259_506383125304049664_n

 

3 грудня активісти Шацької районної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” взяли участь у заході, присвяченому Міжнародному дню людей з особливими потребами, який організувала та провела Ніна Верешко – голова районної організації ветеранів та інвалідів Волинської обласної організації інвалідів, член “Солідарності”.

Звертаючись до присутніх зі вступним словом, Ніна Верешко повідомила про надання допомоги людям з інвалідністю району, подякувала керівництву і спонсорам за виділені кошти на усілякі потреби, а зокрема, продуктові набори та подарунки дітям з інвалідністю до Дня святого Миколая.

Керівник організації надала можливість кожному із своїх представників виступити з проханнями, пропозиціями та побажаннями.

Голова Шацької РДА Василь Голядинець наголосив на тому, що державна політика соціального захисту осіб з інвалідністю в Україні здійснюється через систему законів і підзаконних актів. Найважливіші з них – Закони України „Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, „Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні”.

«Я хочу зауважити, що саме президент України Петро Порошенко зробив усе, щоб в українському лексиконі не залишилося слова «інвалід», запровадивши у вжиток термін “особа з інвалідністю” і цим поставив акцент на людині, а не на її фізичних вадах та підписав Закон, який приводить норми чинного законодавства України у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю», – додав він на завершення.

За матеріалами відділу організаційного забезпечення,

внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької райдержадміністрації