У Володимирі-Волинському активісти «Солідарності» разом з експертами обговорили кредитування ОСББ

Днями у Володимирі-Волинському провели круглий стіл для голів ОСББ та ЖБК. Одним з найбільш обговорюваних питань стало отримання кредитів для проведення енергомодернізації будинків. В обговоренні взяв участь голова фракції «БПП «Солідарність» у міській раді Григорій Цаль-Цалко.

Експерт проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» Петро Лавреню  розповів про два пакети співпраці із Фондом Енергоефективності та зауважив, що наразі є можливість об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків отримати кредит від держави на досить вигідних умовах.

44963476_290353315141085_3285356871396884480_n

«Для об’єднань не є обов’язковим брати кредит в банку. Якщо для прикладу ОСББ має власні кошти, то може використовувати їх. Однак оформлення все рівно йде через банк. Ви подаєте стандартні пакети документів для банку, і ОСББ буде спілкуватися лише з банком, а останній з фондом. Підрядників для робіт будете також вибирати самі, і відповідно, нести відповідальність за виконані роботи», – акцентував Лавренюк.

Експерт зазначив, що об’єднання має спершу виступити з ініціативою, після цього провести енергоаудит, а тоді подати в банк заяву на відшкодування. Далі потрібно виготовити проектно-кошторисну документацію, частину вартості якої держава теж відшкодовую. І лише після цього можуть розпочатися роботи. Кредити для об’єднань у Володимирі-Волинському можуть надати три банки: Ощадбанк, Приватбанк та Укргазбанк.

Джерело – bug.org.ua