У школах Маневиччини не вистачає кочегарів, – Андрій Линдюк

Голова Маневицької райдержадміністрації, член фракції «Солідарність» у Маневицькій районній раді Андрій Линдюк занепокоєний питанням роботи сезонних кочегарів у районі. Відповідний запит депутат озвучив 19 жовтня під час 35-ї позачергової сесії Маневицької районної ради.

«Сьогодні школи Маневицького району зіткнулися з проблемою нестачі сезонних кочегарів. Люди не хочуть іти працювати, вони краще влаштуються “по догляду” і держава буде плати за них податок та рахувати стаж», – каже Андрій Линдюк.

44295959_489469548227573_371934925063979008_n

Депутат запропонував розробити проект змін до закону «Про соціальні допомоги» і зареєструвати його у верховній Раді, тим самим не прирівнювати тих, хто доглядає за соціально незахищеними громадянами, до зайнятого населення. «Тобто, якщо людина хоче доглядати за своєю сусідкою, ну нехай доглядає, але це все на добровільних началах, але за це не оплачувати ЄСВ, не вважати її зайнятою і тоді питань таких не буде і не буде тих проблем, коли людина приходить до підприємця і каже, шо вона буде працювати, але не офіційно», – пояснив голова РДА.

Колеги по депутатському корпусу більшістю голосів підтримали запит Андрія Линдюка.