«Маємо дбати про усіх наших людей», – Андрій Харлампович

Під головуванням голови Ратнівської райдержадміністрації, члена фракції «Солідарність» у Ратнівській районній раді Андрія Харламповича обговорили питання налагодження співпраці з головами ОТГ щодо збереження, утримання та подальшого розвитку Ратнівської центральної районної лікарні.

fcdfca95857834de98f50ca76de8b0b3_XL

Про проблемні питання в фінансуванні ЦРЛ проінформував головний лікар, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Михайло Бегаль. Він також розповів присутнім про кількість пролікованих хворих у стаціонарах Ратнівської центральної районної лікарні з Заболоттівської та Самарівської ОТГ протягом 2017-го та шести місяців 2018-го років.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Людмила Ковч доповіла про додаткову потребу видатків для ЦРЛ до кінця року, яка становить понад чотири мільйони гривень.

«Ми повинні передбачити спільну чітку взаємодію у співпраці щодо подальшого співфінансування ЦРЛ з бюджету району та бюджетів ОТГ. Будемо шукати додаткові ресурси. І задля вирішення цієї проблеми однозначно потрібна фінансова підтримка від громад. Адже лікарня надає послуги жителям усього району і ми маємо дбати про усіх наших людей», – зазначив голова райдержадміністрації Андрій Харлампович.

За підсумками обговорення цього питання голова райдержадміністрації дав доручення головному лікарю Ратнівської центральної районної лікарні Михайлу Бегалю спільно з управлінням фінансів райдержадміністрації підготувати лист до об’єднаних територіальних громад щодо дофінансування Ратнівської центральної районної лікарні з бюджетів громад, враховуючи відповідні розрахункові суми.

Джерело:

Відділ внутрішньої та інформаційної політики

Ратнівської райдержадміністрації