Зайнятість населення – на порядку денному волинських партійців

Учора, 17 липня, на базі Ковельського міськрайонного центру зайнятості відбулася нарада директорів міського, міськрайонного центрів зайнятості, філій Волинського обласного центру зайнятості на тему «Результативність соціального партнерства з органами місцевого самоврядування для сприяння зайнятості».

У нараді взяли участь голова Ковельської райдержадміністрації, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Віктор Козак; голова Ковельської районної ради, голова  фракції «Солідарність» у Ковельській районній раді Андрій Броїло; директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості, керівник Ковельського районного осередку Партії  «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Приймак; директор Волинського обласного центру зайнятості, очільник волинського осередку Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк та перший заступник Ковельського міського голови Михайло Гетьман.

IMG_6290

У своєму виступі Віктор Козак зазначив, що на сьогодні налагоджена активна співпраця з районною владою, об’єднаними територіальними громадами, сільськими радами і міськрайонним центром зайнятості. Посадовець подякував за підтримку, комунікацію з владою для сприяння зайнятості населення та покращення соціально-економічного становища, побажав і в подальшому хорошої співпраці і всім присутнім – хорошого перебування на Ковельщині.

IMG_6280

Роман Романюк зазначив, що таке партнерство між владою і центром зайнятості дозволяє активно вплинути на соціально-економічну ситуацію в місті та районі.  «Спільними зусиллями ми повинні вивчати та забезпечувати потреби локальних ринків праці в робочій силі, оперативно реагувати на виклики, зумовлені економічними процесами на новій територіальній основі», – сказав Роман  Романюк.

IMG_6278

Ігор Приймак зазначив, що тимчасова зайнятість населення – найдієвіший інструмент у роботі Ковельського міськрайонного центру зайнятості при налагодженні соціального партнерства з місцевими органами самоврядування та один із вагомих чинників, який знімає напругу на ринку праці й забезпечує тимчасову зайнятість громадян. Реалізовується на практиці за допомогою громадських робіт та інших роботи тимчасового характеру.

IMG_6352

Важливим результатом співпраці центру зайнятості з міськими та районними органами місцевого самоврядування є прийняття місцевих Програм зайнятості населення. Станом на 1 липня 2018 року всі об’єднані територіальні громади, районна та міська ради затвердили на сесіях Програми зайнятості населення, які допоможуть  спланувати роботу та досягти намічених цілей у вирішенні проблем ринку праці та розвитку економіки і соціальної сфери громад. 

У Ковельському районі створено шість об’єднаних громад: Велицька, Голобська, Люблинецька, Дубівська, Поворська, Колодяжннська. З цими новоутвореними органами місцевого самоврядування вдалося швидко налагодити хороші партнерські стосунки.

Протягом січня–липня 2018 року особисті консультанти провели 33 виїзних прийоми громадян по ОТГ, відвідали 958 роботодавців, які здійснюють діяльність на території органів місцевого самоврядування, провели 45 круглих столів, семінарів за участю голів та представників органів місцевого самоврядування. Упродовж січня–липня 2018 року до участі у громадських роботах, які здійснювали на території сільських, селищних рад і в місті Ковелі залучили 151 безробітного.

Завдяки систематичній роботі служби зайнятості, керівники органів місцевого самоврядування чітко зрозуміли, що соціальне партнерство та співпраця вигідні всім. Як результат, багато важливих рішень, які стосується розвитку громад, приймають спільно з центром зайнятості. 

Джерело:

Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики

апарату райдержадміністрації