На Любешівщині вшанували пам’ять захисників

Представники влади Любешівщини – голова Любешівської районної ради, член фракції «Солідарність» у Любешівській райраді Петро Нагорний та голова Любешівської РДА Сергій Фесик – вшанували память загиблих учасників Операції обєднаних сил Романа Корця та Юрія Трохимука.

2014-го року під час переміщення в колоні пострілом ПТРК у районі села Черемшине Луганської області загинув Юрій Трохимук – уродженець села Залаззя, молодший сержант, заступник командира взводу, командир відділення 51-ї окремої механізованої бригади. Він був наймолодшим сином у багатодітній сільській сім’ї, де виховувалося шість доньок і чотири сини. Строкову службу проходив у Борисполі, в артилерійських військах. У 2008-му році повернувся з армії. Був призваний у першій хвилі мобілізації спочатку на Рівненський полігон, а пізніше – на Широкий Лан Миколаївської області. В селі, де народився воїн, центральна вулиця Радянська перейменована на вулицю Юрія Трохимука.

bbddf62f90810cd46f576e13c5c04d9b_XL

2015-го року під час виконання робіт із фортифікаційного обладнання у районі міста Золоте на Луганщині, за чотири дні до демобілізації загинув уродженець села Люб’язь Роман Корець. Він був мобілізований до Збройних сил України (703-й інженерний полк) 9 серпня 2014 року та призначений заступником командира військової частини з озброєння. Брав участь у виконанні завдань інженерного забезпечення на території Донецької та Луганської областей. У нього залишилися батьки, овдовіла дружина, осиротіли дві доньки. Похований на кладовищі рідного села Люб’язь. Також у селі вулиця Першотравнева перейменована на вулицю Романа Корця.

bbddf62f90810cd46f576e13c5c04d9b_XL — копия

У школах, де навчались Герої, встановленні пам’ятні дошки. Обоє Героїв Указом Президента України «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджені орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Із метою гідного вшанування пам’яті загиблих Героїв, Петро Нагорний та Сергій Фесик відвідали могили загиблих, вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання та покладанням квітів на могили загиблих Героїв. Також очільники району взяли участь у панахиді, яка проходила на могилі загиблого Романа Корця в його рідному селі Люб’язь.

За матеріалами офіційного сайту

Любешівської РДА