Волинь може отримати кошти від Кабміну

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету рекомендуватиме Кабміну надати фінансову допомогу Волині. Про це повідомив відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

20 червня заступник голови Волинської ОДА, голова фракції «Солідарність» у Ковельській міській раді Сергій Кошарук взяв участь у засіданні Комітету ВРУ з питань бюджету, яке відбулось у столиці. Члени комітету підтримали рішення про рекомендації Кабінету Міністрів щодо розгляду можливостей підтримки фінансування семи актуальних питань для Волинської області.

27301_w_647

Отож, члени Комітету прийняли схвальне рішення щодо фінансування таких об’єктів:

1) 33,3 мільйона гривень – на завершення робіт та закупки обладнання для перинатального центру

2) 12,6 мільйона гривень – на завершення будівництво 27-ої школи в м. Луцьку;

3) 20,3 мільйона гривень – на завершення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Волинської області (екологічне лихо, пов’язане з діяльністю ДП «Укрветсанзавод»);

4) 8 мільйонів гривень – на будівництво школи в с. Башлики Ківерцівському району;

5) 2 мільйонів гривень – на будівництво школи в с. Стобихівка Камінь-Каширського району;

6) 5 мільйонів гривень – на підготовку до відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки;

7) Підтримка здійснення проектно-вишукувальних робіт з капітального ремонту дороги Р-14 Луцьк–Ківерці–Маневичі–Любешів–Дольськ.

Тим не менше, подальше рішення прийматимуть члени Кабінету Міністрів України. Після засідання бюджетного комітету Сергій Кошарук зазначив, що сподівається на позитивне рішення уряду.