Розвиток держави потрібно починати з порядку на кордонах, – Юрій Гупало

Про актуальні проблеми роботи волинської митниці, її результати та перспективи розбудови інфраструктури митних переходів говорили в ефірі «Відкрита влада. Область». Участь в обговоренні взяв член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді, заступник голови постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій Юрій Гупало.

Гупало 2

Окрім проблеми корупції та контрабанди на митниці, про які говорили в ефірі, Юрія Гупала обурює стан доріг поблизу митного пункту пропуску «Устилуг». Щодо цього він має окреме запитання до начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького. «Ми, український народ, заявили, що йдемо в Європейський Союз. Ми тут, біля прикордоння, живемо, але їхати через “Устилуг”  просто соромно. Тільки закінчується річка Буг, де дорога просто суперова, починаються ями по коліна. Повірте, це керівник митниці має цим займатися. ЄС дав п’ять мільйонів євро, щоб розбудували цю митницю! Гроші поділися невідомо де. І зараз, на цьому етапі, коли Кривіцький вже стільки часу на посаді, я думаю, що можна було би домовитися з прем’єр-міністром і цю митницю довести до ладу. Митниця – це обличчя нашої держави. Це питання стоїть дуже гостро і треба довести його до кінця», – каже Юрій Гупало.

Що ж до перспектив розбудови інфраструктури митних переходів, депутат впевнений, що рано чи пізно кордони треба зняти взагалі. «Ми йдемо в Євросоюз, ми рано чи пізно там будемо. Треба зробити хоча би дороги, чисті туалети на митних пунктах пропуску, освітлення зробити і більше нічого такого особливого не треба. Рано чи пізно кордонів не буде. Я впевнений в тому. І вірю, що саме так станеться. Але сьогодні наша стратегія має починатися з державних кордонів, де ми маємо навести порядок», – переконаний депутат.

«Я вірю, що ще за нашої каденції ми побачимо і розбудову “Устилуга”, і розбудову нового пункту пропуску “Адамчуки”.  Я думаю, що і на білоруському кордоні все ж таки наведемо порядок, але це залежить справді від нас. Від нас люди цього чекають, вони цього потребують. Звичайно ж, інфраструктура біля наших кордонів має бути в належному стані. Ми будемо стукати і йти до логічного кінця, ми мусимо розбудувати кордони і навести там лад і порядок. Із них потрібно починати розвивати нашу державу Україну, від нас багато чого залежить», – резюмував Юрій Гупало.