«Несолідно, негарно і неправильно», – Михайло Бегаль про ідею назвати медзаклад на честь Клімчука

У Луцьку триває будівництво «Волинського обласного перинатального центру». Капсулу під будівництво медичного закладу ще 2001-го року заклав тодішній голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук. Ось уже сімнадцять років Центр чекає свого відкриття.

До слова, перинатальному центру планують дати ім’я покійного очільника Волині Бориса Клімчука. Тож у перспективі повна назва звучатиме так: «Волинський обласний перинатальний центр імені Бориса Клімчука». Коли запрацює медзаклад і чи доречна ініціатива щодо його назви говорили в ефірі програми «Відкрита влада. Область» на телеканалі «Аверс». Участь в обговоренні взяв головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Михайло Бегаль.

Screenshot_1

Весь перинатальний центр – це п’ять повноцінних пускових комплексів. За словами будівельників, загалом на будівництво перинатального центру  освоїли 165 мільйонів гривень. Відкриття закладу заплановане на середину листопада цього року. До цього часу планують провести ремонт і в уже існуючому неонатальному центрі. Отож, на Волині одночасно запрацюють два потужні заклади охорони здоров’я, в яких висококваліфіковані спеціалісти надаватимуть якісну медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим жителям області.

Михайло Бегаль каже, що, перш за все, потрібно вирішити, чи доречно синхронізовувати неонатальний центр із перинатальним. «Я би не був такий однозначний у цьому питанні. Питання – чи є на це кошти. Але, якщо є відповідне рішення і кошти на підтримку роботи обох закладів, то, звичайно, доречно. В іншому випадку потрібно відкрити щось одне, аби заклад працював, і продовжувати доводити питання з іншим до кінця», – зазначив депутат.

Депутат переконаний, що прив’язувати прізвище покійного Бориса Клімчука до назви перинатального центру – несолідно, негарно і неправильно. «Це соціальний заклад Волині і немає значення, хто закладав капсулу під його будівництво, чи при кому це будівництво закінчується», – переконаний Михайло Бегаль.

Довідково:

Перинатальний центр – медичний заклад широкого профілю, у якому проводять консультації, лікування та реабілітацію вагітних, породілль, а також новонароджених дітей.

Неонатальний центр – медичний заклад, який надає висококваліфіковану спеціалізовану консультативно-діагностичну та лікувальну допомогу новонародженим і недоношеним малюкам.