За сприяння Володимира Дейни ківерцівська лікарня отримає нове обладнання

Учора, 4 травня, з робочим візитом у Ківерцівському районі побував голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко. Під час перебування в районі голова ОДА разом із головою районної державної адміністрації Валерієм Ткачуком та головою районної ради Василем Хмілевським їх заступниками, депутатом Волинської обласної ради Володимиром Дейною побували в КЗ «Ківерцівське районне територіальне медичне обєднання». 

Screenshot_4

У комунальному закладі очільник Волині зустрівся з генеральним директором закладу Михайлом Слижуком, його заступником Наталією Круцько, депутатом Волинської обласної ради, завідувачем пологового відділення Людмилою Тимощук. Михайло Слижук показав оновлені приймальне, реанімаційне, пологове  та гінекологічне відділення та відділення, які потребують ремонтів, – терапевтичне, неврологічне та рентген кабінет. Олександр Савченко оглянув відділення жіночої консультації, хірургічний та травматологічний кабінети поліклініки, зустрівся з медичним персоналом.  

Screenshot_1

Найбільше у медзакладі звернень про придбання нового рентгену. Існуючому апарату вже орієнтовно сорок років. Жителі району періодично змушені їздити в обласний центр, аби скористатися відповідними послугами, адже щонайменше раз на місяць рентген перестає працювати. Микола Мартинюк, завідуючий рентген-кабінетом, розповідає, що апарат був введений у дію ще в 1978-му році. Голова ОДА пообіцяв сприяти у вирішенні нагальної проблеми.

Зазначимо, що питання необхідності придбання нового рентген-апарату в КЗ «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання» порушував депутат, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Володимир Дейна. Так, він неодноразово звертався до екс-голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, згодом – до Олександра Савченка. У результаті численних звернень Володимира Дейни та в співпраці з керівництвом Волинської ОДА проблема відсутності цього обладнання зрушила з мертвої точки – КЗ «Ківерцівське РТМО» має шанс отримати новий рентген-апарат.

Screenshot_5

«Де в лікарні зроблено ремонти, там все добре і радісно. Інша справа у відділеннях, які потребують оновлення. Нам вдалося наладити співпрацю з народним депутатом України Ігорем Лапіним, який погодився віддати кошти зі свого округу на придбання рентген-апарата для Ківерцівської ЦРЛ. А це 2,5 мільйона гривень. У ході медичної реформи лікарня повинна стати одним із базових лікувальних закладів інтенсивного лікування. Тому ми будемо намагатися забезпечити її усім необхідним для надання якісних медичних послуг. А місцева влада забезпечить необхідні ремонти відділень», – наголосив голова  обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

За інформацією Офіційного веб-сайту Ківерцівської РДА