У землі під «Варшавським ринком» – нові орендарі

Право оренди земельної ділянки, на якій розташований ринок «Завокзальний» (за адресою Карпенка-Карого, 1), більше не належить Волинській облспоживспілці. Сьогодні, 5 червня, під час другого пленарного засідання 42-ї сесії Луцької міської ради мерія розірвала з нею договір оренди землі.

РИНОК-ПАСАЖ

Депутат, член фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Артем Запотоцький підтримав це рішення міськради, однак пояснює, що зробив це тільки через щире бажання, «аби наші підприємці жили краще і мали трохи інші умови».

images

За словами депутата, в перспективі створення комунального підприємства «Луцькі ринки» принесе свої плюси. Водночас, зараз це дає більше прав для захисників інтересів облспоживспілки. «Найбільше я боюся, що ми можемо залишитися без тих платежів, які місто отримує зараз із оренди земельної ділянки. А судова тяганина може тривати до дострокового завершення договору оренди. З огляду на весь процес, усе робиться для того, щоб облспоживспілка мала достатньо підстав для оскарження та зупинення виконання цього рішення», – каже Артем Запотоцький.

У зазначеному рішенні Луцькради виникла колізія – КП «Луцькі ринки» отримало право на постійне користування понад трьома гектарами землі, яка раніше була в оренді облспоживспілки. Однак у власності останньої залишають об’єкти, розташовані на вказаній ділянці.

«На превеликий жаль, більшість забуває, що в нас є верховенство права і закону. Кримінальний кодекс ніхто не відміняв. 120 стаття чітко говорить, що до набувача нерухомості переходить право власності користування земельною ділянкою, на якій вона розташована, в межах, які необхідні для її обслуговування. Тут виникає питання: куди подінуться споруди, які по праву власності належать облспоживспілці? Права власності на об’єкти ніхто не відміняв. Вони прив’язані фундаментом до землі. Як ми можемо передати землю іншій особі – незрозуміло. Це вже перетворюється на популізм», – каже Артем Запотоцький.