«Солідарність» переконливо перемогла на виборах 29 квітня

На перших виборах в ОТГ, які відбулися 29 квітня, переконливу перемогу отримала Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність». За результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, кандидати від Партії перемагають у 26 громадах із сорока. Тобто 65 % – висуванці, члени Партії або кандидати, які йшли за підтримки Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Із них – дві міських ОТГ, вісім селищних та шістнадцять сільських. Представники «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» перемогли у більшості регіонів.

Найбільше громад кандидати від «БПП «Солідарність» очолять у Запорізькій області – чотири, Кіровоградській – три, Харківській області – три. 100-відсотковий результат партія отримала у Тернопільській області – у обох громадах, де відбулися вибори, перемагають кандидати від БПП.

Абсолютна перемога у кандидата-самовисуванця, який брав участь у виборах за підтримки Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Торчинській ОТГ на Волині – Юрія Кревського. Він здобув понад 70 % підтримки електорату.

Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» також отримує більшість у виборах депутатів ОТГ. За результатами підрахунку 88 % бюлетенів, не менше 235 депутатських мандатів, отримують кандидати від БПП.

Серед 26 кандидатів у депутати, які балотувалися у Торчинській ОТГ на Волині – семеро представників Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». До депутатського корпусу громади ввійшли четверо кандидатів, офіційно висунутих Партією: Олександр Аркадійович Члек, Ігор Святославович Лукашук та Ліля Романівна Бабіюк, Тетяна Анатоліївна Щербик. Також серед переможців – троє кандидатів у депутати, які брали участь у виборах шляхом самовисування за підтримки Партії: Ігор Федорович Журавлюк, Олена Миколаївна Коновал та Алла Вікторівна Ревуцька.

Загалом 29 квітня обирали голів та депутатів у 40 ОТГ у 17 регіонах України.

«Реформа децентралізації, яку ініціював Президент, має сталу підтримку українців. Кожна хвиля виборів до ОТГ характерна як високою активністю виборців, так і незмінною підтримкою партії «БПП «Солідарність», яка чітко і послідовно реалізує реформу децентралізації в Україні. Причини цього – конкретні результати: в рази збільшені місцеві бюджети, нові дороги, школи, дитячі садки, амбулаторії, які стали можливими саме завдяки децентралізації», – переконаний народний депутат України Сергій Березенко.

До слова, з початку реформи децентралізації в Україні вже відбулися шість виборчих кампаній, в яких стабільно перемагають кандидати від Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

 

Нагадаємо, 29 квітня відбулися перші вибори у сорока об’єднаних територіальних громадах у сімнадцяти областях України. Кандидати від партії Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» отримали 26 посад голів ОТГ, що становить 65 % від загальної кількості.