«Децентралізація влади та інші актуальні реформи. Місцеве самоврядування». Враження учасників тренінгу

Упродовж двох днів, 1617 квітня, на Волині відбулася серія тренінгів на тему «Децентралізація влади та інші актуальні реформи. Місцеве самоврядування». Тренер Ярослав Максимчук розповів депутатам, членам Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та працівникам місцевих осередків Партії більше про медичну, освітню та пенсійну реформи, а також про чи не найбільш масштабну та актуальну для України реформу децентралізації влади.

DSC_0655

Учасники тренінгу мали можливість отримати доступну інформацію про актуальні реформи, почути про досвід інших областей та країн у їх впровадженні, поділитися власними спостереженнями. Прес-служба Волинської обласної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» вирішила поцікавитися враженнями учасників тренінгу та з перших уст дізнатися про те, наскільки корисним був такий захід.

DSC_0617

DSC_0616

«Кожен житель села чи міста має право на сучасну медицину й освіту, доступні та якісні адміністративні, комунальні, соціальні послуги, гарні дороги, чисті й освітлені вулиці. Але люди можуть впливати на якість цих послуг лише тоді, коли відповідальні за їх надання знаходяться близько. Найближча до людей влада – органи місцевого самоврядування: сільські, селищні міські ради та їхні виконкоми. Отже, саме вони повинні мати широкі повноваження і достатньо коштів, щоб бути спроможними вирішувати всі місцеві питання і нести за це відповідальність. Для цього в Україні відбувається децентралізація – передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей. Проведений тренінг дозволив нам глибше вникнути в суть реформ та впевнитися, що вони насправді дієві», – каже консультант із суспільно-політичних питань Горохівської районної організації Партії Юлія Дроган.

«Такі тренінги важливі, перш за все, для нас – представників влади. Адже саме через владну вертикаль до громадян надходить інформація про актуальні зміни на державному рівні, які безпосередньо стосуються кожного з нас. Децентралізація, реформа освіти, медицини та пенсійної системи, однозначно, змінять сталі норми життя, до яких вже звикли всі ми. Тому важливо вникати в кожну деталь найважливіших нововведень, аби зрозуміти їх реальні наслідки і бути впевненими в тому, що такі зміни – тільки на краще. Кожна з цих чотирьох реформ – небачені раніше можливості для громад. Власне, розуміння цього і впевненість в ефективності змін нам дав проведений тренінг.

Звичайно, аби відійти від усталеного сприйняття сфер життя, яких стосуються реформи, потрібен час. Однак, переконаний, що спільні поступові кроки вади та громадян, беззаперечно, дадуть позитивний результат і зроблять нашу державу справді самостійною та успішною»,  – зазначив голова Володимир-Волинської районної ради, член фракції «Солідарність» у Володимир-Волинській районній раді Роман Гук.

DSC_0585

Свою думку з приводу тренінгу висловили й члени Ковельської районної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». «Для нас щось нове – це невідоме і незрозуміле. Тому, завдяки цьому тренінгу, ми маємо можливість пояснити людям на місцях особливості впровадження даних реформ», – поділилася депутат Колодяжненської ОТГ Людмила Козачок.

DSC_0638

За можливість відвідати тренінг подякували представники Ківерцівської районної організації Партії. Так, Марія Тетюрко зазначила: «Тренінг справді був дуже корисним. Інформація, яку більш, ніж доступно подав тренер, була актуальною та цікавою для кожного. Такі тренінги об’єднують людей, яким небайдужа доля України. Ми разом єднаємося заради успіху нашої держави, змінимо країну та своє життя на краще».

DSC_0578

«Тренінг мені особисто дуже сподобався. Вск чітко, лаконічно, без перевантаження для мозку! За кілька годин дізнався про ключові реформи, . Просто через брак часу навіть не звертаєш увагу на речі, які є актуальними і потрібними для держави! Респект тренеру, все супер!!!» – висловив свою думку щодо тренінгу депутат Ківерцівської міської ради від Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Юрій Тананайський.

DSC_0581

«Дякую за можливість вивчити механізми реалізації важливих реформ: медичної, пенсійної, освітньої та реформи децентралізації! Цікаві матеріали, порівняння нинішніх систем в Україні з діючими в інших країнах та новими, запропонованими нашим Урядом», – каже консультант із суспільно-політичних питань Луцької МОП Ірина Петрицька.

DSC_0628

Група депутатів від Іваничівської районної організації «Блок Петра Порошенка «Солідарність», яка теж взяла участь у тренінгу, також висловила свої позитивні враження від почутого. Іваничівські депутати кажуть, що отримали вичерпну інформацію про медичну, освітню та пенсійну реформи, а також із питань децентралізації влади. «Отримані знання допоможуть доступно доносити до людей розгорнуту інформацію про ці реформи. Від тренінгу лишились дуже позитивні враження», – зазначає голова фракції «Солідірність» у Іваничівській районній раді Микола Холмецький.

DSC_0624

Представниця Любешівської РОП Юлія Літвинчук зазначила, що «отримала для себе багато нової, цікавої та корисної інформації. Дуже приємно, що Партія організовує подібні навчання і дає можливість більше вникати в суть важливих для держави змін».

DSC_0625

«Шлях реформ завжди непростий, викликає чимало несприйняття і критики в багатьох громадян, але через нього пройшли усі нині успішні країни світу. Україна також прагне потрапити до їх числа, а тому нам сьогодні вкрай важливо змінити нині діючу систему в багатьох галузях.  У цьому контексті дуже цікавим став проведений у Луцьку семінар «Децентралізація влади та інші актуальні реформи. Місцеве самоврядування», на якому мені випала можливість побувати 17 квітня. 

Я, як, мабуть, і інші учасники тренінгу, ще раз переконалася, наскільки актуально кожному громадянину вникати у суть реформ, виявляти громадську активність, демонструвати небайдужість до долі нашої країни і кожного її регіону зокрема», – переконана консультант із суспільно-політичних питань Старовижівської РОП Віра Павлович.

DSC_0630

Своєю чергою, Волинська обласна організація Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» висловлює свою подяку тренеру Ярославу Максимчуку за цікаві та інформативні заходи. Сподіваємося, що розглянуті реформи будуть із успіхом втіленні в реальність та зроблять життя наших громадян справді кращим!