Луцькрада не хоче тролейбусів свого місцевого автозаводу

Сьогодні, 28 березня, перед початком чергової, 39-ї, сесії Луцької міської ради, під стінами мерії зібрався мітинг. Цього разу до обранців луцької громади намагалися достукатися працівники ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс».

Група мітингарів на чолі з заступником директора з виробництва луцького автозаводу Ярославом Грицевим влаштували акцію протесту проти закупівлі швейцарських тролейбусів. Луцький автозавод дає роботу для 700 лучан, підприємство приносить дохід у місцевий та державний бюджети. За 2017 рік сплачено понад 80 мільйонів різного виду податків. Зокрема майже 8 мільйонів надійшло в бюджет міської ради. Сьогодні працівники автозаводу закликали депутатів підтримувати вітчизняний продукт і дбати про економіку власного міста та держави. Однак більшість у мерії, вочевидь, закрила вуха на ці прохання.

20180328_095703

20180328_100056

20180328_095758

20180328_100711

Депутати внесли декілька змін до рішення міської ради «Про бюджет міста Луцька на 2018 рік». Серед інших пунктів, на які віддали бюджетні кошти, – виділення двох мільйонів гривень на придбання двох вживаних тролейбусів зі Швейцарії для поповнення рухомого складу КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Не таємниця, що Луцьке підприємство електротранспорту потребує якісного оновлення автопарку. Однак, маючи під боком потужне автоскладальне підприємство, яке виробляє якісні машини, місцеве самоврядування надає перевагу «доношувати» за сусідами – купувати вживані тролейбуси в ЄС.  Так, нерідко ми чуємо апелювання більшості в міськраді до нижчої вартості європейських тролейбусів. Однак ніхто не може сказати напевне, скільки часу цей транспорт зможе прослужити лучанам.

Під час сьогоднішнього сесійного засідання мерія проголосувала за закупівлю вживаних швейцарський тролейбусів виробництва HessAG. За інформацією спеціалістів луцького автопрому, вартість одного нового швейцарського тролейбуса рівна вартості чотирьох українських. Наразі мерія придбає у швейцарського міста Біль два вживаних тролейбуси за два мільйони гривень. Всього ж у планах депутатів – придбання десяти одиниць «нових» «рогатих» для Луцька. Купуючи тролейбуси, непотрібні Швейцарії, Луцька міськрада робить внесок у економіку Європи, тим самим забиваючи ще один цвях у домовину вітчизняної галузі.

20180328_102302

«Недоречно і абсолютно нераціонально розпорошувати кошти з бюджету Луцька, вкладаючи їх у європейську економіку. У цьому рішенні депутатів більше запитань, аніж логічних тверджень. Чому саме швейцарські тролейбуси, коли є якісний транспорт, виготовлений місцевим підприємством? Чому саме Швейцарія, а не будь-яка інша країна? Прикро, що робота мерії стає суцільним знаком питання. І цікаво, як довго ситуативна більшість зможе відверто нехтувати інтересами свого міста. Зрозуміло поки одне – міська рада вкотре довела, що їй не цікаві інтереси міста та його жителів», – зазначив голова Волинської обласної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк.