Депутат від «Солідарності» розповів, які зміни чекають на володимир-волинську освіту

Днями відбулося чергове засідання виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради. Депутати обговорили питання проведення першочергових заходів щодо реалізації в місті освітньої реформи у 2018 році.

Начальник управління освіти, молоді і спорту виконкому Володимир-Волинської міської ради, член Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» В’ячеслав Петрук  розповів, які нововведення чекають на міську освіту. Так, депутат зазначив, що нововведення стосуватимуться, перш за все, початкової школи: нові державні стандарти початкової освіти орієнтуватимуться на формування компетентностей, передбачається навчання через гру, дослідження та проектну діяльність, набір до школи здійснюватиметься відповідно до територіальної прив’язаності, перейдуть до 12-річної освіти, а через чотири роки першачки набору 2018–2019 навчального року вступатимуть до гімназій на п’ятирічне навчання, після якого здобуватимуть ще три роки освіту у ліцеях або професійних закладах.

DSCN6416-1

Що стосується цьогорічного набору до школи, то до шести міських закладів надійшло 454 заяви від батьків, що на два десятки більше, ніж минулого року. Діти будуть розподілені у вісімнадцять перших класів (на один більше, ніж торік). 6,4 % заяв надійшло від жителів сусідніх ОТГ, утім, лише з Зарічанською територіальною громадою владнали питання повернення витрат міському бюджету на фінансування освіти сільських діток. А ось міських дітей не прийматимуть до школи-інтернату. Батькам майбутніх першокласників пропонують отримувати освітні послуги у ЗОШ № 5, там же для їхньої зручності діятиме «школа повного дня», на базі якої дітям забезпечать заняття у гуртках та секціях.