На Іваничівщині вирішували долю приміщення для ГО «Територія життя»

Днями за ініціативою депутата Іваничівської районної ради, голови фракції «Солідарність» у Іваничівській райраді Миколи Холмецького відбулися громадські слухання з питання надання в оренду приміщення колишнього інфекційного відділення районної лікарні громадській організації «Територія життя» для створення реабілітаційного центру для наркозалежних.

DSC07400

Участь у слуханнях взяли багато небайдужих громадян. Ті, хто брав слово, не заперечували щодо можливості реабілітаційного центру, але були категорично проти створення його на місці колишнього інфекційного відділення, яке розташоване в центрі житлового масиву та неподалік Іваничівської ЗОШ І–ІІІ ступенів. Решту приміщень старої районної лікарні виділили під житло п’ятнадцятьом молодим та багатодітним сім’ям, зокрема і молодим лікарям.

У своєму виступі Микола Холомецький звернув увагу всіх присутніх у залі на той факт, що це приміщення інфекційного відділення вважається аварійним. Там, відповідно до технічного висновку Волинської філії «НДІ проектреконструкція», «ліквідувати функціональний знос, тобто привести будівлю у відповідність з діючими вимогами будівельних, а також санітарних норм та правил в межах існуючих будівлі, або добудови НЕМОЖЛИВО». Тому проектний інститут дав рекомендацію «після капітального ремонту будівлі використати для господарських цілей в якості складських чи інших допоміжних приміщень».

Exif_JPEG_420

Отож, Іваничівська районна рада не має юридичного права передавати це приміщення в оренду для створення там реабілітаційного центру для наркозалежних.

Присутні в залі жителі селища Іваничі рекомендували Іваничівській районній раді зняти з порядку денного чергової сесії районної ради питання щодо надання в оренду громадській організації «Територія життя» приміщення колишнього інфекційного відділення для створення реабілітаційного центру для наркозалежних та знайти більш віддалене від центру селища і придатних для цих цілей приміщення.