Депутат облради розповів, чому виник фінансовий колапс у камінь-каширському бюджеті

У бюджеті Камінь-Каширського району на 2018-ий рік виник фінансовий колапс – не вистачило коштів на утримання закладів дошкільної освіти.

Про те, чому виникла така ситуація та як влада працює над її вирішенням, розповів голова Камінь-Каширської РДА, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Валерій Дунайчук в ефірі програми «Волинь: акценти».

IMG_2771

«Ситуація в районі практично мало чим відрізняється від попереднього року. Тому що так само, як і в минулому році, є дефіцит коштів на оплату праці працівників обслуговуючого персоналу шкіл. На виплату зарплати і всіх виплат, передбачених чинним законодавством, не вистачає орієнтовно чотирнадцять мільйонів гривень. Ця проблема виникає вже два роки поспіль у зв’язку з тим, що сума додаткової дотації, яка обраховується по податку спроможності – по кількості населення і по кількості учнів – досить низька у нашому районі, порівняно з іншими», – каже Валерій Дунайчук.

«По цих болючих питаннях буде працювати робоча група з управління освіти, районного департаменту фінансів, районного відділу освіти, директорів шкіл», – зазначив депутат.