Валерій Дунайчук: «Спільними зусиллями зможемо багато чого зробити для кожного, хто потребує допомоги»

У понеділок, 26 лютого, голова районної державної адміністрації, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Валерій Дунайчук публічно відзвітував про підсумки роботи в 2017 році в рамках розширеного засідання колегії райдержадміністрації.

Захід відбувся у залі засідань районної ради за участі голови Камінь-Каширської районної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Інни Бігун, представників органів влади, місцевого самоврядування, членів колегії, інститутів громадянського суспільства, ЗМІ.

За словами Валерія Дунайчука, позитивний результат у вирішенні питань соціально-економічного розвитку Камінь-Каширщини залежить, насамперед, від ефективної співпраці між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутатським корпусом та громадськістю.

t_1_9e9ec3cbb27372f6201a8ccef2ec9ff8_xl

«Пріоритетним завданням залишається виконання Стратегії розвитку району, яка включає в себе збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, створення нових робочих місць, залучення інвестицій в економіку краю, розвиток інфраструктури населених пунктів, створення комфортних умов проживання населення та покращення матеріально-технічної бази бюджетних установ. Зрозуміло, що далеко не всі питання, над якими ми працювали протягом року, вдалося вирішити, тому сприймаю конструктивну критику. В свою чергу, сподіваюсь на підтримку громади у вирішенні болючих проблем нашого району», – наголосив під час своєї доповіді керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Краянам – увага та підтримка 

Протягом звітного періоду найбільше звернень від жителів району надійшло з проханням допомоги на лікування, особливо онкохворих та важкохворих. Усі 76 звернень були розглянуті, зібрані необхідні документи, виділені кошти.

Окрім того, в країні триває операція об’єднаних сил, яка, безперечно, вносить свої корективи у сьогодення. Тому підтримка учасників бойових дій, демобілізованих та сімей загиблих – питання «номер один».

Пріоритет – соціально-економічний розвиток району

Досить важливо тримати руку на пульсі задля максимального залучення фінансових ресурсів державного та обласного бюджетів, котрі в перспективі можуть бути спрямовані на соціально-економічний розвиток району. «Саме тому завдяки роботі в профільних комісіях найвищого представницького органу краю маю змогу своєчасно отримувати інформацію про надходження субвенцій, дотацій та вносити пропозиції до переліку тих питань і об’єктів, котрі потребують відповідного фінансування», – каже Валерій Дунайчук.

Один із таких об’єктів – будівництво загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів села Осівці. У звітному періоді з різних джерел передбачено 18 мільйонів 191 тисяча гривень, із яких освоєно 12 мільйонів 797,9 тисяч гривень. Варто зауважити, що хід будівництва цього пріоритетного для району закладу освіти перебуває на постійному контролі в керівництва області та району.

Завдяки співпраці з облдержадміністрацією, обласною радою виділені кошти на реконструкцію адмінбудинку під ДНЗ у селі Добре (200 тисяч гривень), облаштування оздоровчого комплексу «Наші мрії», що на території Воєгощанської сільської ради, (100 тисяч гривень), ремонт дахового перекриття ЗОШ села Гута-Боровенська (100 тисяч гривень), придбане медичне обладнання для центральної районної лікарні (450 тисяч гривень), на умовах співфінансування з місцевих бюджетів проводиться капітальний ремонт доріг загального користування тощо.

Із-поміж інших питань на сесіях обласної ради розглядали депутатські запити Валерія Дунайчука щодо фінансування Камінь-Каширського вищого професійного училища та галузі ветеринарної медицини в районі. Депутат висловлює щиру вдячність колегам за підтримку та одностайність у прийнятті цих рішень.

Вирішення проблем громади – на особистому контролі

Прикра ситуація склалася з оплатою праці обслуговуючому персоналу закладів освіти, енергоносіїв закладів освіти та охорони здоров’я. На ці потреби було потрібно 52 мільйони на рік. При формуванні державного бюджету в першому читанні цю суму затвердили, однак вже в другому – замість 52 млн у Законі України «Про державний бюджет» з’явилася сума 30 мільйонів. Отож, район отримав дефіцит у 22 мільйони, які самостійно «закрити» із власних коштів не може. Неодноразово протягом року з цього приводу звертався до різних профільних відомств. Утім, усе безрезультатно. Скажу одне: зараз не час шукати винних, а треба негайно вирішувати існуючу проблему і кожен голос тут має величезну вагу. Потреба – дванадцять мільйонів гривень. Під час засідань бюджетної комісії облради відстоював позицію щодо виділення необхідних коштів зі стабілізаційної дотації.

Землякам – вдячність за підтримку

«Рік – порівняно невеликий проміжок часу. Не буду лукавити, над окремими питання ще потрібно попрацювати. Користуючись нагодою, висловлюю щиру вдячність усім землякам за підтримку, розуміння і віру в те, що спільними зусиллями зможемо багато чого зробити на користь громад загалом і для кожного, хто потребує допомоги», – висловив сподівання Валерій Дунайчук.

Нагадаємо, керівники органів виконавчої влади щорічно виступають із публічним звітом про підсумки діяльності державного органу, відповідно до частини третьої статті 45 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» та на виконання Наказу Національного агентства України з питань державної служби від 20 грудня 2016 року № 277 «Про затвердження Типового порядку проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади».

«Пріоритетними напрямками роботи вбачаю захист інтересів громади та виборців. Хочу зауважити, що попри політичні та ідеологічні переконання, всіх об’єднує одна партія – «ДЛЯ ЛЮДЕЙ». Представники політикуму в кінцевому результаті мають знаходити порозуміння заради досягнення консенсусу, заради тих, хто покладає на них великі сподівання. Гадаю, що навіть у спірних питаннях можна досягти компромісу, знайти спільну мову. Це дуже важливо, адже на шальках терезів – довіра виборців, які повірили нам. Тому на наших плечах – колосальна відповідальність перед ними. Так було завше і так буде повсякчас», – резюмував Валерій Дунайчук.

За інформацією

офіційних сайтів

Камінь-Каширської РДА

та Волинської обласної ради