Хокей, млинці та рибна юшка: як у Шацьку Масляну відзначали та у хокей грали

«Цієї неділі, 18 лютого, Шацьк вкотре підтвердив, що може стати хокейною столицею Волині та бути потужним центром зимового відпочинку. Цього разу два веселих дійства з розмахом відбулися на озері Люцимер: завершальний VІ хокейний турнір «Кубок Shakovel» та Масляна», – повідомляє видання «Район.Шацьк».

Організаторами дійств стали активісти з шацької команди «Shakovel»; голова Луцької міської організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», власник маєтку «Nester-House», що в селі Світязь, Петро Нестерук; приватний підприємець Василь Печук. 

35_img_6014-min

5_img_5976-min

Активно допомагали в організації зимового свята спорту та веселощів Інна Стиран, Надія Роборецька, Юлія Іщук (господині накрили щедрий стіл з млинцями з різноманітною начинкою та бутербродами), Олександр Любиш, Андрій Іщук та Євген Цвид майстерно приготував для хокеїстів та гостей свята запашний трав’яний чай та глінтвейн, а над рибною юшкою чарували Леонід Цюп’ях та Володимир Рудь.

22_img_6000-min

6_img_5978-min

7_img_5979-min

Відкрили завершальний хокейний турнір «Кубок «Shakovel» голова Шацької РДА Василь Голядинець, ветеран спорту Шацького району Василь Семенюк, а також активіст команди «Shakovel» Сергій Грицюк, побажавши учасникам цікавої та насиченої гри, а головне – перемоги.

У результаті запеклої боротьби на льодовій арені перемогу здобули хокеїсти з команди «Ковель-ветеран» (вочевидь, досвід таки дався взнаки), на друге місце накидали суперникам шайб команда «Ковель-молодь», третє місце дісталося у хокейних сутичках збірній команді з Шацька, четверте – хокеїстам із «Shakovel». Переможцям та учасникам змагань вручав грамоти і призи Петро Нестерук, презентувавши переможцям відпочинок у чанах в маєтку «Nester-House».

61_hokei9

41_img_6021-min

38_img_6017-min

32_img_6011-min

10_img_5984-min

12_img_5987-min

У день Масляної започаткували проведення ще одного видовищного дійства (воно, правда, не для слабкодухих!) – фестивалю моржів. Кожен, хто мав бажання та не злякався крижаної води, мав можливість поплавати на відстань і здобути перемогу в цьому екстремальному виді змагань.

55_hokei2

Переможцями крижаного запливу стали: 1 місце – Леонід Гаврилюк (Любомль) пропливши 300 метрів; друге місце – Віктор Кропивник (Шацьк), котрий подолав відстань у 140 метрів; третє місце – Леонід Цюп’ях (Шацьк), наплававши 40 метрів. Вручали грамоти моржам-екстремалам керівник громадської організації «Shakovel» Володимир Кубай та голова Луцької МОП «Блок Петра Порошенка «Солідарність», меценат Петро Нестерук.

51_hokei16

Видовищним завершенням дійства стало спалення солом’яного опудала Масляної.

2_img_5973-min

Джерело:

Інтернет-видання «Район.Луцьк»