Тимчасова влада блокує ініціативи «Солідарності» в Луцькраді

Перший місяць нового, 2018 року, депутати Луцької міської ради завершили засіданням 37-ї сесії. Участь у засіданні взяла і фракція «Солідарність» у мерії.

Обранці громади розглянули низку важливих для життя міста питань. Серед них – «Про погодження переліку об’єктів капітального ремонту вулиць та прибудинкових територій міста Луцька на 2018–2019 роки». Це питання не підтримала комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, тому обранці громади вирішили заслухати доповідь директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Юрія Карася. Як виявилося, не дарма.

Обговорення цього питання вкотре чітко показало те, яка «лояльна» та «справедлива» тимчасова луцька влада до опозиції. При чому, новосформована більшість не приховувала свого відвертого «фе» до опозиційних політичних сил, із яких сформувалася меншість у мерії.

wpcensor

Залишилися проігнорованими прохання члена фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Артема Запотоцького. Щоправда, озвучував їх депутат, голова фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук. Однак жодна прибудинкова територія депутата Запотоцького до переліку тих, які будуть капітально відремонтовані, не потрапила. «Я розумію, що, можливо, і там треба, але ми все не можемо включити. Їх є досить багато. Я би включив всі, але чи я їх зроблю», – відповів Юрій Крась.

«Жодної прибудинкової території депутата Артема Запотоцького не внесли до переліку. Причому відмова була принциповою. Ніхто не зважав на те, що цей колега-депутат – у інвалідному візку і йому потрібні певні умови для того, аби прийти до людей і поспілкуватися з ними, тим більше по дворах, які не мають жодного благоустрою. Ми бачимо те, що всі голоси опозиції проходили рівною кількістю, незалежно від того, яка була пропозиція. А їх було чимало різнопланових. Поліщук на початку говорив про конструктивну співпрацю, але таке голосування вкотре показує, що це не так», – прокоментував «готовність» колег-депутатів до конструктиву Петро Нестерук.

«Добре, що до переліку ввійшло багато територій без депутатів, але прикро, що все ж таки, користуються вибірковим принципом: кого вважають за потрібне – задовольнили, кого не вважають – просто пропускають повз», – каже Петро Нестерук.

До слова, пропозицію внести нові вулиці до переліку об’єктів, які потребують капітального ремонту вносила не лише «Солідарність». Були спроби, хоч і теж марні, у фракції «Самопоміч» та «Народний контроль». Однак наполегливість меншості не переконала недолугої впертості більшості в міській раді.

«Не треба робити трагедію з того, що якась вулиця буде зроблена раніше, а якась пізніше. Вище голови не стрибнеш. Не треба робити трагедії там, де її немає», – так «компетентно» підвів підсумок розгляду цього питання тимчасовий виконувач обов’язків секретаря Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

За словами Юрія Крася, на те, щоб зробити ремонт хоча би половини об’єктів зі списку проектів, потрібно 60 мільйонів гривень. До списку, про який говорив директор департаменту ЖКГ, ввійшли, за його ж словами, найгірші території, на думку департаменту, та дороги, які вже до 2019 року можуть стати непроїзними. На сьогодні для ремонту «найгірших» територій міський бюджет готовий вийняти зі своєї кишені 20 мільйонів гривень. Першими отримають своє центральні вулиці Луцька – проспект Волі, вулиця Богдана Хмельницького, тротуари на проспекті Відродження та вулиці Винниченка. А от решті, вочевидь, не бачити свята на своїй вулиці щонайменше рік.