«Солідарність» впроваджує роздільний збір сміття на Маневиччині

Наприкінці 2017 року завдяки реалізації проекту «Роздільний збір сміття – шлях громади до гідного життя» у селах Довжиця, Велика Яблунька та Граддя Маневицького району встановили майданчики для роздільного збору твердих побутових відходів. Автор цього проекту, який став переможцем районного конкурсу місцевих ініціатив територіальних громад, – голова фракції «Солідарність» у Маневицькій районній раді Ігор Дерлюк.

viber ima122ge

Варто зазначити, що районний конкурс місцевих ініціатив територіальних громад був започаткований у 2017 році за ініціативи голови Маневицької районної державної адміністрації, члена фракції «Солідарність» у Маневицькій районній раді Андрія Линдюка та голови Маневицької районної ради, керівника районного осередку Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Анатолія Мельника.

Основна мета проектупокращення екологічної ситуації та охорона навколишнього природного середовища на території Довжицької сільської ради шляхом встановленням трьох майданчиків для роздільного збору твердих побутових відходів у селах Довжиця, Велика Яблунька та Граддя; підвищення рівня екологічної свідомості місцевого населення; створення умов для гідного життя громади; пошук нових джерел надходжень до сільського бюджету, зростання активності місцевих жителів у питанні вирішення соціально важливих проблем свого села та розвиток їх громадських ініціатив.

Завдячуючи реалізації цього проекту, у селах Довжицької сільської ради встановили контейнери для збору ПЕТ-пляшок, кольорового та прозорого скла, макулатури та використаних батарейок.

27048643_171264950156740_1453721719_o

27018458_171264926823409_318798564_o

«Нам варто впроваджувати цивілізовані методи поводження зі сміттям. Переконаний, якби такі майданчики для твердих побутових відходів були у кожному населеному пункті району, то зникло б таке явище, як стихійні сміттєзвалища. Головним своїм завданням як депутата райради вважаю створення умов для гідного життя громади свого округу. Також хочу подякувати активним жителям Довжиці Володимиру Колбасюку, Михайлові Деркачу та Антону Петрову за допомогу в реалізації цього проекту», – зазначив автор проекту Ігор Дерлюк.

viber im13age

viber im14age

viber im21age

viber ima122ge