У Володимир-Волинській міськраді звітувала «Солідарність»

Виконуючи вимоги статті 16 Закону України  «Про статус депутатів місцевих рад», фракція політичної Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Володимир-Волинській міській раді прозвітувала перед виборцями.

Депутати фракції «Солідарність» у Володимир-Волинській міськраді протягом року проводили зустрічі з виборцями у своїх округах, були присутніми на заходах із облаштування та благоустрою території округу, проводили особистий прийом громадян із метою вивчення, узагальнення та ефективного розв’язання їхніх проблеми та врахування пропозицій щодо депутатської діяльності.

Приємно зауважити, що склад фракції «Солідарність» у Володимир-Волинській міській раді не змінився. До неї входить восьмеро депутатів: Вадим Василюк, Валентин Вірковський, Надія Замрига, Валерій Зінкевич, Андрій Принда, Микола Савельєв, Олександр Токовий, Григорій Цаль-Цалко – голова фракції. Фракція демонструє злагодженість у роботі, прагматичний підхід до депутатської діяльності, готовність до компромісу з представниками інших політичних сил. Водночас, депутати фракції є абсолютно незалежними у прийнятті рішень, висловлюванні власної думки з того чи іншого приводу, не обмежені у депутатських ініціативах.

24171991_2073801212856629_1382779047_n

24172504_2073801126189971_1686544688_n

Протягом звітного року депутатами Володимир-Волинської міської ради підтримали п’ять запитів від депутатів фракції: по два запити – від депутатів Савельєва і Цаль-Цалка, один – від депутата Вірковського.

Депутати подали низку звернень до міської влади: три особистих і два спільних звернення подав депутат Валентин Вірковський, по одному – депутати Андрій Принда та Микола Савельєв.

Про роботу постійної депутатської комісії з питань соціального захисту населення та у справах учасників бойових дій та членів їх сімей звітувала її голова,  депутат Надія Замрига, і більшістю голосів на сесії роботу цієї комісії визнано задовільною.

Депутати фракції дотримуються дисципліни під час здійснення своїх повноважень, не дозволяють пропусків засідань постійних комісій та сесій без поважних причин. Відсутність на кількох засіданнях депутата Надії Замриги було спричинене виконанням нею військового обов’язку з захисту територіальної цілісності України у числі інших військовослужбовців Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції.

Відповідно до нововведень у законодавстві, всі депутати фракції вчасно та правильно подали електронні декларації  про  майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік, згідно з Законом України «Про  засади  запобігання  і  протидії  корупції». Вони перебувають у вільному доступі у Єдиному електронному реєстрі декларацій на сайті Національного агентства з запобігання корупції.

Ще на початку своєї депутатської діяльності на округах депутати фракції  визначили, що основними пріоритетами є благоустрій міста, розвиток інфраструктури, забезпечення комфортного проживання людей; підвищення рівня соціального захисту населення, розвиток освіти та медицини; сприяння самоорганізації населення для вирішення проблем спільної власності, формування громадянської свідомості та активності.

Тому у 2017 році депутати фракції брали активну участь  у формуванні та внесенні змін до  міського бюджету, вирішенні земельних та майнових питань, ухваленні рішень з питань житлово-комунального господарства, а також щодо розвитку галузей освіти, медицини, соцзахисту. Роботу депутатів у  постійних комісіях міської ради можна назвати конструктивною, ефективною та спрямованою на захист потреб виборців усієї міської громади та виборчих округів зокрема. До виконання основних депутатських обов’язків – участі у сесіях ради – депутати фракції підходили зважено та обдумано, попередньо опрацювавши усі проекти рішень та виробивши принципову позицію з кожного конкретного питання,  ніколи не пропонували сесії прийняти популістські рішення, а також не порушували роботу ради. Виступи депутатів фракції завжди аргументовані та справедливі.

На конкретних здобутках зупинилися кожен із присутніх депутатів у індивідуальному звіті.

Микола Савельєв розповів, що на його окрузі відремонтовано дорогу Устилузьку, вулиці Глінки та Лодомирську, на наступний рік заплановано ремонт вулиць Мономаха і Залізняка. Андрій Принда зазначив, що тривають роботи з перекриття даху на вул. Ковельській, 71  та І. Франка, 4, в планах – ремонт фасаду. Олександр Токовий домігся асфальтування вулиці О. Ольжича та встановлення приладів обліку тепла в будинку по вул. Залізничній, 13.

Надія Замрига, як прес-офіцер 14-ї бригади подякувала владі за облаштування тротуарів у військовому містечку. Завдяки зверненням депутата Валентина Вірковського багато робіт зроблено по масиву Зимнівської: тротуари, вуличне освітлення та капітальний ремонт вулиці Івана Гонти. Депутат Вадим Василюк може прозвітувати перед виборцями про ремонти вулиць Карпенка-Карого та Чернишевського, а Валерій Зінкевич – про комплексний ремонт у дворах будинків 101,103, 105 та 107 по вулиці Ковельській – там проведено асфальтування території та встановлено майданчик зі штучним покриттям для ігрових видів спорту. А голова фракції Григорій Цаль-Цалко влітку ініціював конкурс на краще ОСББ, крім того, за його пропозицію відсоток співфінансування з місцевого бюджету проектів підтримки ініціатив органів самоорганізації населення зріс з 50 до 60 %, а також у місті впроваджується перший проект із комплексної термомодернізації багатоквартирного будинку.

Тож, підсумовуючи звіт, голова фракції наголосив, що «Солідарність» у Володимир-Волинській міській раді працює професійно та цілеспрямовано, постійно впроваджуючи в життя передвиборні програми, дбає про ввірені їй округи та добробут жителів міста в цілому.