Фракція «Солідарності» в облраді хоче звернутися до міністрів

Депутатська фракція «Солідарність» у Волинській обласній раді заявила про внесення у порядок денний і закликала колег підтримати проект «Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо здійснення належного забезпечення ліками ветеранів війни та вдосконалення законодавства, яке стосується отримання статусу учасника бойових дій добровольцями».

Відповідну заяву фракції озвучив голова Ковельської райдержадміністрації, депутат Волинської обласної ради з фракції «Солідарність» Віктор Козак під час сесії Волиньради сьогодні, 23 листопада.

Так, за словами обранця громади, 5 жовтня 2017 року відбулися загальні збори учасників бойових дій і волонтерів. Присутні на цих зборах просили обласну раду звернутися до Кабміну, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства оборони з двома питаннями. Перше – забезпечення учасників АТО медикаментами, призначеними за рецептами лікарів. Друге – «про визнання учасниками бойових дій збройних формувань, які захищали Донецький і Луганський аеропорти і вели бойові дії разом зі Збройними силами України, але пізніше не увійшли до складу збройних формувань. Тобто, не ввійшли до Національної поліції та Збройних сил України».

«Є підписи дев’яти громадських організації, зокрема обласних і районних, учасників АТО та волонтерських організацій», – зазначив Віктор Козак.

Обласна рада вирішила прийняти заяву депутатів «Солідарності» та надіслати звернення Кабінету Міністрів України для розгляду в установленому порядку.