У Камені-Каширському відзначили День Гідності та Свободи

У День Гідності та Свободи, 21 листопада, голова Камінь-Каширської райдержадміністрації, член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Валерій Дунайчук, представники установ та організацій поклали квіти до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та стенду пам’яті загиблим у зоні АТО землякам, а також вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

DSC_0168

Затим у центральній районній бібліотеці відбулося тематичне засідання круглого столу, в якому взяли участь керівники району, активісти партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Інна Бігун, Світлана Козловська, представники громадських організацій, громадські активісти, духовенство.

«Україна – це направду територія гідності й свободи. Адже, навіть, у переломні часи українці зуміли продемонструвати свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», – наголосив під час свого виступу голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

DSC_0197

У рамках цього заходу також обговорювали питання спорудження в місті Камені-Каширському пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО. Нагадаємо, це питання неодноразово розглядалося на робочих нарадах у керівництва району.

Отож, присутні одноголосно зійшлися на думці, що доцільно створити своєрідний меморіальний комплекс шляхом реконструкції пам’ятного знака борцям за волю України. Мовляв, ця пам’ятка засвідчить славу як вояків за незалежність України у ХХ столітті, так і нинішніх захисників.