У Локачинському районі вшанували подвиг повстанців

Днями  на місці легендарного бою чоти Берези під стінами Новозагорівського монастиря (що в Локачинському районі) вкотре відбувся обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень «За волю України!». Участь у пам’ятних заходах взяла заступник голови Локачинської райдержадміністрації, член Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Наталія Сафронова.

8bc4333cb073d01583e8b60f77427c5e_xl

Насамперед, панахиду за загиблими воїнами відслужив настоятель місцевого Храму Різдва Богородиці отець Володимир, згодом відбувся мітинг, в якому взяли участь представники політичних партій та громадських ветеранських організацій. Усі виступаючі проводили паралелі між подіями далекого вересня 1943-го року та сучасністю – захистом від російської  агресії незалежності молодої Української держави на Сході.

Учасники мітингу вшанували пам’ять 29 повстанців хвилиною мовчання та поклали вінки та квіти до пам’ятника загиблим у нерівному бою з фашистськими загарбниками.

У фестивалі повстанських та стрілецьких пісень «За волю України!», який розпочався після завершення пам’ятних заходів, взяли участь кращі аматорські хорові, музичні колективи, вокальні ансамблі, ансамблі малих форм (дуети, тріо, квартети), солісти-вокалісти закладів культури, установ та підприємств області, громадських організацій, загалом – чотирнадцять колективів і п’ять окремих виконавців (двісті учасників) із Локачинського, Горохівського, Турійського, Іваничівського, Луцького районів, Устилузької та Смолигівської ОТГ, міст Луцька, Володимира Волинського  та Рожище.