Волинська облрада вкотре знехтувала інтересами громади

11 серпня цього року голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик офіційно звернувся до Волинської обласної ради з проханням терміново, 30 серпня, зібрати позачергову сесію облради, аби розглянути низку важливих для області питань.

21106440_478129945881962_3228504148332532714_n

Під час позачергового сесійного засідання планували розглянути зміни до бюджету, фінансування захищених статей, питання виплати зарплати бюджетникам. Були дійсно невідкладні питання, які потребували негайних та чітких рішень. Серед таких, зокрема, підтримка бійців 14 ОМБр. «Голова обласної державної адміністрації, як і голова обласної ради та третина депутатів, має право виступити ініціатором скликання позачергової сесії. Я цим правом скористався. Тому що вважаю: на сьогодні деякі соціальні питання потребують негайного втручання депутатів і вирішення під час сесії», – сказав Володимир Гунчик.

Однак голові Волинської ОДА заперечили. Відмову в проведенні позачергового сесійного засідання пояснили особливостями літнього періоду та відсутністю кворуму. Лист-відповідь за підписом заступника голови Волинської обласної ради Романа Карпюка з такими аргументами днями надійшов до облдержадміністрації.

Своєю ж чергою, депутати заперечують факт опитування щодо можливості їх участі в позачерговій сесії обласної ради. Зокрема, на такі упереджені заяви Карпюка негативно відреагував член фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Олег Кух. «Це відверта… неправда. Зі мною, як з депутатом облради, НІХТО не зв’язувався… А відповідати за невиплату зарплати, наприклад, ветмедицині, хто буде???» – обурений депутат.

Таким чином, Волинська обласна рада вкотре знехтувала своїми прямими обов’язками, звела наклеп на колег, які нібито не зможуть брати участь у сесійному засіданні, проігнорувала інтереси громади області. Відмова у проведенні позачергового засідання 30-ї сесії Волинської обласної ради – це ще одне беззаперечне підтвердження того, що більшість в облраді позбавлена права приймати самостійні рішення, вона діє за наказами однієї людини, тим самим забуваючи про свій безпосередній обов’язок – відстоювати інтереси тих, завдяки кому зайняли депутатські крісла в найвищому органі влади області.

Вражений такими діями і очільник фракції «Солідарність» у Волинській обласній раді Володимир Бондар. «Вирішення соціально-економічних питань – прямий обов’язок обласної ради. Якщо питання нагальні, не складає жодних труднощів для депутатів зібратися і розглянути їх. Завдання ж керівництва ради – ефективно організувати цей процес. Не сприймаю аргументів про якісь міфічні опитування депутатів, які, тим більше, ніхто й не проводив. Єдине опитування серед депутатів можуть провести виборці-волиняни, з єдиним запитанням «Що ти, як обранець громади, зробив для Волині?»

Висновки робіть самі, шановні волиняни!