У Ковелі відкрили меморіальну дошку загиблому офіцерові

У Ковелі на фасаді військкомату відкрили ще одну меморіальну дошку. Цього разу – на честь загиблого в АТО командира мінометної батареї 51-ї окремої механізованої бригади, капітана Андрія Задорожнього. 

Кадровий офіцер Андрій Задорожній загинув 1 серпня три роки тому, рятуючи свого товариша по службі. Указом Президента України Петра Порошенка Героя нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Без батька залишилося двоє дітей.

dsc_0532

Згадати подвиг Героя, висловити співчуття і щиру вдячність рідним прийшли представники фракції «Солідарність» у Ковельській міській раді, міська та районна влада, бойові побратими, друзі, небайдужі ковельчани.

Із теплотою про Андрія Задорожнього говорили колеги по службі, бійці мінометної батареї 51-ї ОМБр. За їх словами, Андрій був дуже відповідальним і на власному прикладі навчав своїх солдатів із честю і гідністю виконувати військовий обов’язок, бути вірним присязі у будь-якій бойовій ситуації. Згадували про Героя як про хорошого, надійного командира, який нікого не залишав в біді.

Прийшла до військкомату і вдова Наталія Задорожня разом із шестирічною донькою Анею. Жінка не могла стримати сльози, згадуючи чоловіка, розповідаючи про його коротке, сповнене хорошими вчинками життя. Наталя подякувала владі та всім присутнім за встановлену меморіальну дошку і за пам’ять про її Андрія.

dsc_0416

Право відкрити меморіальну дошку надали захисникам України Сергію Фураєву та Олександру Кондисюку. Пам’ять загиблого Героя присутні вшанували хвилиною мовчання.

dsc_0475