Підписні листи за відкликання депутатів «Солідарності» опрацьовує ТВК

За відкликання луцьких «депутатів-тушок» зібрали понад п’ятнадцять тисяч підписів та подали документи до виборчої комісії. Про це пише видання «ВолиньPost».

Керівник ініціативної групи, член фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Артем Запотоцький передав документи до луцької виборчої комісії у понеділок, 31 липня. Матеріали зайняли дві великі коробки, які перевірили представники виборчкому.

За словами заступника голови виборчої комісії Оксани Костонди, всі необхідні документи на відкликання депутатів комісія отримала.

Запотоцький розповів, що перелік документів, які прийняла комісія, відповідає законодавству України. Зокрема, це – підписні листи, протоколи та підписи про відкликання депутатів.

«Виборча комісія повинна здійснити перевірку з поліцією, згідно реєстру виборців, та перевірити не менше десяти відсотків підписів. Після цього буде прийматися рішення», – додав депутат.

Також він зауважив, що за відкликання кожного із депутатів зібрано понад три тисячі підписів.

Нагадаємо, 10 червня в Луцьку відбулися загальні збори громадян, на яких містяни вирішили відкликати з міської ради п’ять обранців громади – екс-членів «Солідарності» Євгенія Ткачука та Олександра Козлюка, а також депутатів, яких обрали від «Радикальної партії Олега Ляшка», Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. На збори стосовно відкликання депутатів прийшло понад чотириста осіб.

Волинська обласна організація Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» офіційно заявила про відкликання за народною ініціативою двох депутатів Луцької міської ради Євгена Ткачука та Олександра Козлюка. Депутатів можуть позбавити мандатів уже на початку вересня.