«Кошти ми зможемо закумулювати, якщо буде нормальне керівництво в місті», – депутат «Солідарності» про будівництво школи № 27 у Луцьку

Одна з «гарячих» тем останніх днів у Луцьку – будівництво школи № 27. Жваве обговорення цієї теми зумовило бажання керівництва Луцької міської ради, зокрема її секретаря, члена партії «УКРОП», Ігоря Поліщука відібрати 10,5 мільйона гривень від будівництва та спрямувати ці кошти на проведення ремонту вулиці Липинського, прилеглої до вказаної школи. Підняли це питання під час сесії Луцької міської ради у четвер, 29 червня.

Лучани проти такої пропозиції. Не зійшлися в поглядах із правлячою верхівкою міста і депутати фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді. Категорично проти того, що у школи відберуть понад десять мільйонів гривень, депутат Луцької міської ради, член фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Артем Запотоцький.

3__mg_8859

 «Кошти на дорогу потрібно виділяти, але не за рахунок будівництва 27-ї школи. Школи в місті переповнені. Ми однією рукою хочемо зняти десять мільйонів фінансування зі школи, в той саме час ми просимо гроші з державного бюджету. А що ми маємо для цього зробити? Такими діями ви показуєте, що місту школа не потрібна. Дорогу треба робити, але не за рахунок коштів, передбачених на школу. Та який сенс робити дорогу, якщо школа буде недобудована?! І де гарантія того, що техніка, яку застосовуватимуть у подальшому будівництві школи, не зруйнує дорогу, якій ви хочете віддати десять мільйонів? Кошти ми зможемо закумулювати, якщо буде нормальне керівництво в місті. Школа повинна бути! Це перша школа за роки незалежності в нашому місті», – заявив депутат.

До слова, проти того, що дорогу поставили в пріоритет школі, і населення 55-го мікрорайону, де, власне, триває будівництво. «Потреба в школі дуже глобальна. Припиняти фінансування будівництва чи відбирати кошти, призначені не це, просто неможливо. Наших дітей не хочуть приймати школи № 26, 19, та 10.  Район розбудувався і постала реальна потреба в навчальному закладі. Де подіти школярів у той час, як школи поблизу переповнені? Школа необхідна нам не в наступному році, а вже тепер», – виступила жителька 55-го мікрорайону.

Утім, не зважаючи на думку колег-депутатів та лучан, із будівництва школи таки зняли всі десять мільйонів. Підтримали таке рішення 23 депутати Луцькради. Невже для обранців громади шматок дороги має більше значення, ніж сотні школярів, яким просто немає, де навчатися? Закривши вуха на думку громади, вкотре зроблений вибір не на її користь.