Серед шкіл Володимир-Волинського району проведуть конкурс

У Володимир-Волинській районній раді відбулося чергове сесійне засідання. Винесли одне з нагальних питань життєдіяльності галузі освіти – проведення районного конкурсу на кращий проект опорної школи.

sesiya

Утім, питання стало каменем спотикання, адже не всі політичні сили, представлені у раді, підтримують реформи, запропоновані урядом. Зокрема, були озвучені припущення, що створення опорних шкіл неминуче призведе до скорочення навчальних закладів у районі, а отже, люди будуть позбавлені робочих місць. Також говорили, що на хвилі всіляких реформ центральна влада хоче все скинути на плечі громад, і в цьому випадку школи – теж.

Депутати фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» виступили за прийняття рішення щодо проведення конкурсу проектів опорних шкіл, задля підвищення якості освіти, раціонального та ефективного використання ресурсів, модернізації навчальних закладів в сільській місцевості.

Зокрема, голова РДА, депутат Наталія Василець всупереч деяким висловлюванням сказала, що створення опорних шкіл – це як зі створенням об’єднаних територіальних громад: хто раніше наважився, той і більше преференцій отримав. Голова райради, голова районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Гук кілька разів нагадав присутнім, що на цей час розглядається лише питання проведення конкурсу на кращий проект опорної школи, а це означає, що заклади освіти району до створення опорних шкіл просто підійдуть виважено, обдумано, у повній готовності.

«Опорна школа має не лише забезпечити якісну освіту, а й стати ядром сільської громади. Процес утворення опорних шкіл триватиме, адже децентралізація лише в розпалі», – констатував Роман Гук та поставив проект рішення на голосування.

До фракції дослухались і більшістю голосів це питання було прийняте. Тому до 14 червня серед шкіл району проведуть конкурс на кращий проект опорної школи.