Депутати «Солідарності» вирішували долю закладів освіти та культури Володимирщини

30 травня засідання  постійної комісії з питань освіти, культури, духовності, охорони здоров’я, материнства, в справах  молоді та соціального захисту населення Володимир-Волинської районної ради провів голова комісії, голова фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Юринець. 

Участь у роботі комісії взяв також голова райради, голова районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Гук.

Одним із основних питань був розгляд та затвердження Положення про районний конкурс на кращий проект опорної школи. Як зазначив Олександр Юринець, такий документ місцевого рівня необхідний задля того, аби ефективно впроваджувати державну реформу децентралізації влади у галузі освіти. Після тривалої дискусії внесли низку правок у проект рішення і більшістю голосів рекомендували райраді цей проект виносити на чергову сесію.

Окрім того, депутати одноголосно підтримали проект рішення про призначення Почесних стипендій районної ради та райдержадміністрації учням загальноосвітніх шкіл району за ІІ семестр 2016–2017 навчального року в сумі сто гривень на місяць.

На засіданні комісії розглянули звернення Устилузької міської та Зимнівської об’єднаної територіальних громад щодо передачі бібліотек-філій районної ценралізованої бібліотечної системи, які розташовані на їхній території, в їхню ж комунальну власність. Після обговорення депутати вирішили розробити та прийняти звернення районної ради до обох об’єднаних територіальних громад району про дольову участь у фінансуванні центральної районної бібліотеки до кінця року, а вже після відповіді від громад вирішувати питання передачі.