Пам’ятаючи щодня про подвиг прикордонників

«Незабаром в Україні відзначатимуть День прикордонника, а для Володимир-Волинського району – це особливе свято. Володимир-Волинський район – територія прикордонна, у ньому налічується чотири прикордонні застави – Амбуків, Коритниця, Устилуг та Пархоменкове. Ми постійно тримаємо зв’язок із цими відділеннями військ, підтримуємо військові частини», – розповідає голова районної ради, голова районного осередку партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Гук.

У роки Другої світової  війни містечко Устилуг, що на самому кордоні з Польщею, зазнало значних втрат та руйнувань. Але незабутнім є те, що в перші години війни нерівний бій прийняли саме прикордонники Устилуга і Пархоменкового. На цей час про їх героїчну боротьбу нагадує кімната-музей у місцевій загальноосвітній школі та могили загиблих. Один із таких меморіальних знаків розташований неподалік митного посту, при самісінькому в’їзді в Україну у місті Устилузі. 9 травня там поклали вінки та квіти, але за місяць територія заросла високою травою, хтось недбалий викинув туди сміття.

«Тож, аби пам’ять про загиблих прикордонників ми зберігали не на словах, а на ділі, я прийняв рішення залучити волонтера – місцевого жителя, який буде постійно слідкувати за благоустроєм навколо пам’ятного знака, що впадає в очі кожному, хто в’їжджає на територію нашої держави. На щастя, такий доброволець швидко знайшовся у одному з ближніх будинків, вислухавши пропозицію, одразу взявся до обкошування території та прибирання. В знак вдячності за розуміння та допомогу подарував йому кепку з символікою «Солідарності», яка, за його словами, виявилась доволі зручною», – зазначив Роман Гук.

18554403_1046105165490133_331445038_n