В Устилузькій ОТГ наполягають на ефективному використанні коштів

Днями відбулося чергове засідання Устилузької територіальної громади. Депутати розглянули орієнтовно тридцяти питань, серед яких і розподіл коштів обласної субвенції в сумі чотириста тисяч гривень на ремонт доріг.

Міський голова Устилуга, Віктор Поліщук доповів депутатам ради, що насправді ніхто не відмовляється від коштів обласного бюджету, але їх краще освоїти на ремонт іншої дороги – Амбуків–Дарницьке. Цей відрізок дороги внесений у план ремонту доріг області, його до фінансування передбачене в Устилузькому міському бюджеті.

Окрім цього, при формуванні бюджетних розписів у частині капітальних та поточних видатків цього року врахували три звернення від жителів сіл колишньої Лудинської сільської ради. Звернення стосувалися ремонту вищезгаданої дороги Амбуків–Дарницьке.

Віктор Поліщук усе ж звернувся до депутатів із пропозицією розглянути  звернення селян Зорі та Ворчина про виділення коштів на ремонт відрізку дороги до Ворчина. Більшість обранців громади цю пропозицію відхилила.

Варто зазначити, що в раді Устилузької ОТГ рівно половина депутатів (13 із 26) – члени фракції Блок Петра Порошенка «Солідарність». Вони  підтримують принципи ефективного використання коштів на першочергові потреби громади. Такою потребою є, зокрема, ремонт дороги до села Амбуків, адже її аварійний стан спричиняє відміни пасажирських перевезень за вказаним напрямом. Тож представники фракції проголосували за розподіл коштів на ремонт пріоритетного автошляху.