Володимир-Волинська райрада ініціює розширення прикордонного транспортного сполучення

Голова Володимир-Волинської районної ради, голова районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Гук виступив з ініціативою про започаткування нового залізничного сполучення між державами Україна та Польща. З відповідними листами він звернувся до управління Львівської залізниці та обласних керівників.

«Володимир-Волинський район – це адміністративно-територіальна одиниця, яка безпосередньо межує з територіями сусідньої Польщі. Постійний рух через українсько-польський кордон спричинений багатьма факторами – він відбувається з суспільних, культурних або сімейних мотивів, обґрунтованих економічних міркувань жителів як нашої, так і сусідньої держав.

У прикордонному місті Устилуг вже багато років функціонує однойменний міжнародний пункт пропуску, пропускне навантаження на який, за останніми підрахунками, становить близько 9 тисяч осіб на добу. Так як пункт пропуску «Устилуг» розрахований на автомобільний транспорт, це в рази посилює дорожній рух у містах Устилуг та Володимир-Волинський, спричиняє черги автомобілів, які розтягуються на кілометри вздовж міжнародної траси, несе загрози постійного забруднення сміттям навколишніх територій та зростання невдоволення людей, котрі змушені чекати десятки годин своєї черги перетину кордону.  До слова, автобусне сполучення тут хоч і налагоджене, але теж уповні не покриває потреб пасажирів» – йдеться у листі.

Він висловив переконання, що спростити та значно покращити ситуацію можна через запуск нового потягу українсько-польського сполучення, який курсуватиме на постійній основі через крайню станцію Володимир-Волинського району – село Ізов. Тим більше, що подібний досвід в Україні уже є: з минулого року курсує поїзд–експрес Intercity за маршрутом Київ-Перемишль.

– У Польщі добре розвинена залізнична мережа, до більшості населених пунктів можна дістатися потягом. Тож варто об’єднувати залізничну інфраструктуру двох наших країн задля зручності і комфорту громадян. Крім того, зважаючи на значний пасажиропотік, уведення в дію нового міжнародного сполучення буде економічно вигідним для обох сторін, а також сприятиме налагодженню міжнародних контактів, зміцненню українсько-польських зв’язків, – зазначив посадовець.