Депутати дали згоду на добровільне об’єднання в Рожищенську міську територіальну громаду

Днями під час позачергової сесії Рожищенської міської ради, депутати розглянули питання «Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад в Рожищенську територіальну громаду з центром у місті Рожище». Про це повідомляє Район.Рожище.

Ініціативна група з більш, ніж третини депутатів міської ради висунула пропозицію об’єднатися в єдину Рожищенську міську територіальну громаду з Руднянською, Топільненською, Кременецькою, Пожарківською, Рудко-Козинською та Кобченською сільськими радами з адміністративним центром в місті Рожище. Під час сесії ініціатором даної пропозиції був й член партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Матвійчук.

Невеликий формат громади був запропонований ініціативною групою для того, щоб за короткий проміжок часу встигнути пройти всі етапи формування, адже добровільно об’єднатися можна лише до 30 травня. Після цієї дати об’єднання матиме примусовий характер і думка населення вже не відіграватиме ніякої ролі. Зауважимо, що добровільно об’єднані громади отримають чималу дотацію від держави на розвиток інфраструктури.

На громадських обговореннях, які відбулися в Рожищі 17 березня, громадяни, більшістю голосів, підтримала ініціативу, а результати громадських обговорень були винесені на сесію.

Обранці громади в робочій обстановці розглянули ініціативу депутатів, щодо об’єднання, ознайомились із протоколом громадських обговорень та одноголосно вирішили, дати згоду на добровільне об’єднання із зазначеними сільськими радами.

Згідно рішення міської ради, у відповідні сільські ради буде надіслано листи з пропозицією про добровільне об’єднання громад в обговореному форматі. Нині все залежить від сільських голів, як швидко вони організують на місцях збори селян і, звісно, від населення, чи готове воно об’єднатися з Рожищем в одну територіальну громаду.