На Волині хочуть врятувати профтехосвіту

Директор Володимир-Волинського педагогічного коледжу Микола Савельєв та його перший заступник Олександр Юринець узяли участь  у обговоренні стану у професійно-технічній освіті, яке пройшло у Володимир-Волинській міській раді.  Обоє керівників освітньої установи є депутатами фракцій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у міській та районній радах.

 «Чудово розумію, що ВРУ нині не до освіти, але рамки календарного і навчального років примушують до оперативного прийняття рішень. На 16 березня до порядку денного ВРУ внесено  розгляд проекту ЗУ “Про внесення змін до ЗУ ”Про вищу освіту” №5240 від 6 жовтня 2016 року. Голосування за цю поправку допоможе зняти соціальну напругу, котра виникла через невизначення півмільйонної громади студентів і викладачів коледжів. Також це допоможе повернути логіку у законотворчість хоча б у напрямку освітньої діяльності,” – прокоментував ситуацію Микола Савельєв.

Керівники освітніх закладів І-ІІ рівня акредитації Володимира-Волинського висловили готовність надалі відстоювати інтереси закладів, які представляють та боротись за врегулювання законодавства у галузі освіти, адже відколи було ухвалено Закон України “Про вищу освіту” до прийняття закону про освітню галузь вцілому, існуватиме невизначеність у діяльності закладів І-ІІ рівнів акредитації, а також у підготовці випускників за кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст.