У Голобській ОТГ відкрили ЦНАП

3 березня відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг виконкому Голобської селищної ради об’єднаної територіальної громади. На Волині – це перший ЦНАП, європейського зразка, який відкритий саме в ОТГ.

img_4443
В Україні активно впроваджується реформа з децентралізації, в результаті якої усі повноваження передаються громадам. До того ж, послуги мають стати доступнішими для населення, тож не дивно, що ЦНАПи відтепер будуватимуть у всіх ОТГ. Однак, Голоби – стали первісток, до речі, це чи не перший заклад в Україні сформований за моделлю інтегрованого офісу.

img_4464
Відкрити ж заклад вдалося завдяки роботі голови ОДА Володимиру Гунчику та голові Ковельської РДА Віктору Козку, які є й депутатами обласної ради з фракції «Солідарність». Проте, не обійшлося й без європейської підтримки, адже у ЄС підтримують такі важливі реформи, причому не лише словом, а й коштами.

img_4598
Так, ЦНАП у Голобській ОТГ збудували завдяки реалізації проекту ЄС «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади». Керівник Програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні Беренд де Гроот зазначив, що Україна не інтегрується до Європи, вона вже є її частиною.

img_4644
Побували на відкритті й представники БПП «Солідарність», зокрема очільник обласного осередку Роман Романюк та народний депутата України Дмитро Лубінець. До слова, переймати досвіт саме в частині децентралізації на Волинь приїхала й делегація з Донецької області. Побачивши новий ЦНАП вони оцінили його сучасну складову та важливість у роботі з населенням. Також вони обговорили де б можна було відкрити подібний заклад у своїх населених пунктах.

img_4555

img_4538