Микола Савельєв: «Педагогічні працівники мають працювати в рівних умовах»

На розгляд сесії Володимир-Волинської міської ради, яка відбулась 1 березня, депутат від фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Микола Савельєв виніс проект звернення до голів облдержадміністрації та обласної ради щодо фінансування належним чином оплати праці педагогічних працівників навчальних закладів, які фінансуються з обласного бюджету.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 974 передбачено підвищення на 2 тарифні розряди посадових окладів працівників загальноосвітніх навчальних закладів. Педагоги установ, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з Держбюджету отримали таке підвищення заробітних плат вже з січня 2017 року. В  той же час усі інші педпрацівники мусять очікувати на вересень. Відтак, вчителі Володимир-Волинського педколеджу та вищого професійного училища недоотримують по 2 тисяч гривень у місяць, а місцевий бюджет втрачає від цього по 700 грн щомісяця за кожного працівника. Усе тому, що Постанова КМУ дозволяє органам місцевого самоврядування самостійно піднімати тарифний розряд працівникам закладів обласного підпорядкування аж з наступного навчального року.

«Вимагаємо збільшити тарифні розряди педагогічним працівникам установ освіти, що фінансуються за рахунок обласного бюджету і провести відповідний перерахунок з 1 січня 2017 року», – йдеться у зверненні, яке було підтримано більшістю депутатських голосів. Микола Савельєв подякував міським колегам-депутатам за підтримку та висловив сподівання, що депутати обласної ради також стануть на захист справедливої оплати праці педагогічних кадрів.