На Волині хочуть створити ще один пункт пропуску

Вже кілька років активно обговорюється питання будівництва пункту пропуску Адамчуки-Збереже. Ознайомитись з проектом приїхав й народний депутат України Дмитро Лубінець.

Між українським селом  Адамчуки та Польським Збереже кілька метрів річки Західний Буг. Тож зробити тут перехід, тим самим відкривши ще один шлях у Європу, не виникає труднощів. Однак вже кілька років справа не зрушується з місця.

img_4280

«Насправді, раз у рік на Дні добросусідства тут споруджують понтонний міст, аби дійсно показати, як важливо збудувати перехід», – розповідає голова Волинської обласної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк.

Голова Шацької РДА Василь Голядинець зауважив, що вже й готовий проект згідно якого у разі фінансування хоч завтра можна розпочинати будівництво.

img_4278

«Я був у Польщі нещодавно де обговорювалося це питання. Раніше я вважав, що затримка саме за ними, а виявляється за нашою стороною», – зауважив народний депутат України Дмитро Лубінець. Він запевнив, що зараз активно працює, аби спорудження переходу таки відбулося.

«Насправді, коли Європа зовсім поряд, то ми повинні докласти максимум зусиль, аби мати більше можливостей для того, аби їздити туди», – додав він.