Григорій Цаль-Цалко: «Голови ОСББ повинні активізувати свою роботу»

Перше в цьому році засідання Ради голів ОСББ міста Володимира -Волинського провів голова цієї Ради, депутат міської ради, голова фракції політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Григорій Цаль-Цалко. Він повідомив, що незабаром у місті буде оголошено огляд-конкурс на краще об’єднання та кооператив, під час якого члени журі оцінюватимуть утримання прибудинкової території, стан дитячих майданчиків, роботу із озеленення та чистоту території; стан будинку, його фасаду, під’їздів, сходових клітин, підвалів, дахів; впровадження енергозберігаючих заходів; заходи із капітального ремонту будинку та прибудинкової території.

Переможців відзначатимуть грошовими призами, отримати які можна буде у номінаціях «Затишний двір», «Привабливий будинок», «Енергоефетивний будинок».

В ході обговорення проекту рішення, яким будуть вноситись зміни до міської програми сприяння діяльності ОСББ,  Григорій Цаль-Цалко закликав керівників об’єднань та кооперативів активніше долучатись до участі у міській та інших програмах щодо підтримки їх діяльності.
У «різному» управителі будинків обговорювали та ділилися власним досвідом у вирішенні конкретних проблем у своїй повсякденній практичній роботі та висловили побажання щодо питань, які слід обговорити на наступній зустрічі.

Про те, як правильно організувати ефективну роботу ОСББ чи ЖБК та спланувати основні заходи розповів голова Ради ОСББ області Петро Лавринюк. Він детально зупинився на питанні необхідності стратегії модернізації будинку та впровадження енергоощадних заходів.

«За підсумками засідання було ініційовано внесення ряду змін до міської програми сприяння діяльності ОСББ в частині збільшення відсотка співфінансування капітального ремонту та заходів з енергозбереження в ОСББ/ЖБК з 50 до 70% за рахунок місцевого бюджету, обговорено проект Положення і склад журі щорічного міського конкурсу на краще ОСББ/ЖБК,
підготовлено звернення до керівництва Інформаційно – розрахункового центру щодо перегляду договірних умов на обслуговування платежів ОСББ/ЖБК в сторону їх зменшення. А також прийнято рішення працювати  над уніфікацією підходу до тарифоутворення на утримання будинку та над моделлю міської асоціації ОСББ/ЖБК, створення якої обговорять на наступній зустрічі», – розповів Григорій Цаль-Цалко.