Петро Нестерук вважає, що звернення до парламенту мають бути конструктивними

Голова комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництваПетро Нестерук каже, що його комісія не підтримала проект звернення про зупинення знищення малого та середнього бізнесу в Україні, підготовлений депутатом Андрієм Козюрою, бо не погоджується з емоційно скандальним змістом Звернення, в якому адміністративні порушення порівнюються з кримінальними злочинами, а головним завданням уряду нібито є «знищення малого та середнього бізнесу і загнання народу ще глибше за межу бідності». Інформує ВолиньPost.

«Погодьтеся, подібне допустиме для висловлювань на мітингах, а не для підготовки рішення для звернення до парламенту держави. Щодо подальшого посилення фіскальної політики уряду, про яке говорить автор звернення і яке ніби передбачається в майбутніх прийнятих постановах Кабміну говорити взагалі не етично, оскільки ніхто з депутатів не ознайомлювався і навіть не бачив їх проектів. Якась оперативна інформація, часткова і малозрозуміла», – вважає Петро Нестерук.

«Більше того, Андрій Козюра, як головний доповідач, проігнорував засідання комісії, де мав би змогу роз’яснити свою думку. І по суті: у Верховній Раді зареєстрований ще один (уже третій по рахунку) законопроект, яким пропонується вдосконалити механізм державного нагляду за додержанням законодавства про працю та зменшення «трудових» штрафів. Над цим потрібно працювати депутатам, а не відволікати їх подібними популістськими зверненнями. Оце й все, чим хотілося поділитися…», – додав він.

Нагадаємо, у зверненні йдеться, що підставою для появи цього документи стали нововведення, які встановлюють високі штрафи для підприємництва за порушення трудового законодавства, а також наміри уряду прийняти постанову «Деякі питання реалізації статті 239 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Таким чином Кабмін має намір нібито затвердити порядок здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

На переконання депутатів, така постанова фактично перетворює Державну службу України з питань праці у каральний орган державної виконавчої влади, який буде наділений необмеженими правами та направлений на тотальне знищення малого та середнього бізнесу.