Роман Романюк: «Вважаю, що майбутнє за електротранспортом»

Луцьке підприємство електротранспорту працює давно й має чимало проблем. Про роботу ЛПЕ у минулому році йшлося й 1 лютого під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Наразі ситуацію на Луцькому підприємстві електротранспорту вдалося стабілізувати: рухомий склад на рейсах, а працівники вчасно отримують заробітну плату, але ЛПЕ має чимало боргів, які планує реструкторизувати протягом десяти років. Окрім того, тролейбуси доволі старі та потребують ремонту, однак, саме цей транспорт важливий для інфраструктури нашого міста.

«Я категорично проти того, аби купувати списані тролейбуси в Польщі, а потім витрачати великі кошти на їх ремонт. Вважаю, що закладаючи у бюджет невелику суму коштів можна купувати хоча б по два тролейбуси в рік і це вже буде відчутним покращенням ситуації»,- переконаний голова Волинської територіальної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність», член виконкому Роман Романюк

«По-перше, тролейбуси – це екологічний вид транспорту. Зараз чимало європейських країн у центральних частинах міст користуються саме електротранспортом», – додав він.  За його словами завжди ЛПЕ виконувало ще й соціальну функцію, адже перевозить людей пільгової категорії.

«Зрозуміло, що це питання потрібно впорядкувати, адже перевезення пільговиків призводить до збитковості підприємства. Однак зараз активно йде робота, аби вирішити це питання. Скажімо, люди матимуть певний ліміт на проїзд. Тоді це буде легко облікувати й розуміти, скільки ж насправді людей їздять безкоштовно», – вважає Роман Романюк.

За словами члена виконкому потрібно активніше працювати й над розробкою маршрутів, адже, скажімо 15тий доволі популярний й окупний. «Я переконаний, що ми повинні розвивати електротранспорт, та, однозначно, в подальшому забрати з центральної частини міста маршрутки, лишивши лише тролейбуси», – додав він.