Сергій Кошарук: «Пасажирські перевезення – це, перш за все, задоволення потреб ковельчан, а потім – бізнес перевізників!»

Лідер фракції «Солідарність» Ковельської міської ради Сергій Кошарук ініціював проведення робочої наради з обговорення проекту рішення «Про затвердження Програми розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом на міських маршрутах загального користування в м. Ковелі на 2017-2018 роки».

imag3649

Участь в нараді, яка відбулася у січні цього року, також взяли участь представники «Солідарності»: депутат міської ради, секретар комісії з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення Тетяна Кибиш та член виконавчого комітету міської ради, заступник голови міської партійної організації Петро М’якота. Також долучилися до обговорення  підприємці – перевізники, представники виконавчого комітету, та інші зацікавлені особи.

Сергій Кошарук зазначив: «Програмою має бути охоплена вся ситуація пасажирських перевезень в  Ковелі. Щоб приступити до детального розгляду, має бути схема мережі маршрутів. І всі повинні пам’ятати, що пасажирські перевезення: «Це, перш за все, задоволення потреб ковельчан, а вже потім – бізнес перевізників!».

imag3651

Петро М’якота висловив свою думку про складену програму: «Програма розвитку пасажирських перевезень складена під певних осіб (перевізників). Щоб покращити обслуговування пасажирів міста Ковеля, необхідно забезпечити маршрути  транспортними засобами пасажиромісткістю не менше 32 чол. Всі перевізники повинні мати рівні умови, щоб була порядність у конкурентності. Запропонував, щоб міська рада створювала певні програми підтримки перевізників».

Він наголосив, що на таких нарадах повинна бути присутня й преса, адже мерія не вважає за потрібне запрошувати ЗМІ на такі заходи. Проте такий підхід може призвести до того, що процедура вирішення пасажирських перевезень буде непрозорою та кулуарною.

imag3650

У підсумку Сергій Кошарук запропонував: «Щоб програмарозвиткупасажирських перевезень була затверджена, її потрібно доопрацювати, а саме відобразити:

  1. Суму коштів та джерела фінансування програми.
  2. Осіб, відповідальних за виконання заходів та терміни їх виконання.
  3. Схему маршрутів в електронному вигляді (посилання).
  4. Заходи з належного облаштування зупинок громадського транспорту, зокрема поновлення трафаретів з графіками руху транспорту перевізників.
  5. Заходи з поступового застосування сучасних засобів обліку та контролю за рухом міського пасажирського транспорту та вимірювання пасажиропотоку.

Окремо, було запропоновано розглянути можливість створення міської програми підтримки підприємництва, зокрема перевізниківу напрямку відшкодування частини відсотків по кредитам оновлення рухомого складу та залучення автобусів великої пасажиромісткості, а також з врахуванням потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями.