У луцькій новобудові виділять 1000 квадртаних метрів для бійців АТО

Депутат Луцької міської ради, очільник Луцької міської організації партії «Солідарність» Євген Ткачук виступив з ініціативою дозволити будівництво багатоповерхівки на земельній ділянці в межах вулиць Ковельської, Іова Кондзалевича та річки Стир. Проект рішення обговорювали на сесії Луцької міської ради, 25 січня.

«Земельна ділянка по вулиці Глушець є в державній власності, вона надана національній поліції. Я ніколи не спекулював і спекулювати не буду, якщо у нас є можливість надати житло нашим захисникам, то ми повинні це зробити, це наш обов’язок», – зауважив Ткачук.

Заступник начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак зауважив, що особистої вигоди в цьому не має, на квартиру в будинку не претендує. «Я хочу подякувати депутатам та міській влади за позицію. На даний момент цей спосіб отримання квартири є єдиним законним, тому прошу підтримати цей проект», – наголосив Козак.

Заслужений будівельник України, голова Наглядової ради ПАТ “Луцьксантехмонтаж № 536” Віктор Чорнуха зауважив, що спочатку по плану на місці девятиповерхівки мали бути чотириповерхові будинки, але це, на його думку, не є раціональним. «Ми вирішили всі конфлікти законним шляхом. В новобудові буде виділено 9% квартир для поліцейських та бійців АТО, з батальйону “Світязь”. В свою чергу я подарую бійцям 1% від себе, в результаті це буде близько 1000 квадратних метрів», – заявив Чорнуха.

В своєму заключному слові Євген Ткачук подякував депутатам за підтримку та попрохав їх проголосувати за проект, адже він знає забудовника, як сумлінного виконавця своєї роботи та просто хорошу людину. Депутати Луцької міськради підтримали колегу більшістю голосів.