На Волині триває процес створення ОТГ

Принципи та перспективи створення ще однієї об’єднаної територіальної громади обговорили сьогодні, 24 січня 2017 року, під час зустрічі голови облдержадміністрації, депутата Волинської обласної ради з фракції “Солідарність” Володимира Гунчика з сільськими головами Ківерцівського району. Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Відповідну нараду зініційовав Дернівський сільський голова Олександр Гуч. Адже, згідно перспективного плану створення об’єднаних територіальних громад, на території Ківерцівського району мають організувати 5 ОТГ. Однією з них повинна стати Дернівська об’єднана територіальна громада, до складу якої ввійдуть села Дерно, Покащів, Звірів, Дубище та Карпилівка.

Для початку, керівник офісу реформ із децентралізації та розвитку Анатолій Пархомюк ще раз розповів про принципи реформи децентралізації та місцевого самоврядування, акцентуючи увагу на процедурі створення об’єднаних територіальних громадах. Для прикладу узяв досвід вже створених у 2015 році на території Волинської області 5 ОТГ.

За словами Анатолія Івановича, Дернівська об’єднана територіальна громада має фінансовий потенціал. Тому після її створення, будуть налагодженні прямі зв’язки з Державним бюджетом та отримано додатковий фінансовий ресурс. Однак, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік», об’єднана територіальна громада, в якій не відбудуться вибори до травня 2017 року, фінансової допомоги у цьому році може не отримати. Тому, дуже важливо, завершити даний процес, який вже розпочався та є незворотнім.

Опісля – обговорили проблеми та перепони, що виникли на шляху створення Дернівської ОТГ. Відтак, вирішили ще раз провести бесіди з населенням, пояснити їм усі проблемні питання та в найкоротший термін прийняти відповідне рішення. До обговорення долучились й предтавники “Солідарності”.

– Хочу, щоб по завершенню нашої розмови Ви почули нас. Ми Вас почули, але рішення за Вами. Я дуже прошу – не втрачайте дорогоцінний час! Поговоріть з людьми. У Вас є місяць. Радьтесь та приймайте остаточне рішення, – наголосив Володимир Петрович.