У Володимир-Волинському відбулося свято єдності

20 січня, напередодні Дня Соборності України у культурно-мистецькому центрі Володимира – Волинського відбулися урочистості з нагоди проголошення Акту Злуки.

imag1241

Так, 22 січня 1919 року на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

З нагоди свята у залі КМЦ зібралися представники міської та районної влади, жителі міста, молодь. Участь в урочистостях взяли голова Володимир-Волинської міської організації політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Микало, депутати міської ради від політсили,  партійці, а також перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, який висловив сподівання на те, що нашим нащадкам вдасться побудувати сильну і незалежну Україну, в якій буде комфортно жити.

imag1243

Короткий екскурс в історію свята зробив у  історичній доповіді кандидат історичних наук, науковий співробітник інституту історії Національної Академії Наук України Віталій Скальський. Також в рамках святкувань відбувся урочистий концерт, в якому взяли участь творчі колективи міста і району та військовий оркестр 14-ої ОМБр.